Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lions Club Knokke Zoute steunt ombouw minibus voor het Vlot en doneert duofiets aan het Boothuis

Lions Club Knokke Zoute heeft voor het Vlot een standaard minibus helpen ombouwen tot een volledig gebruiksvriendelijke bus voor kinderen met een beperking. De serviceclub heeft de opstap-inrijtrede en de aangepaste vloer  voor haar rekening genomen. Met deze minibus is het Vlot in staat om de kinderen comfortabel vervoer aan te bieden. Daarnaast koopt Lions Club Knokke Zoute voor het Boothuis een duofiets aan. Dit rijwiel zorgt voor mobiliteit voor de bewoners van het Boothuis. Zo kunnen ze ermee boodschappen doen of zich verplaatsen voor hun dagelijkse activiteiten. De aanpassingen aan de minibus en de duofiets kosten samen 11.146 €, integraal gefinancierd door Lions Club Knokke Zoute. (foto’s Anne-Marie Maertens)

Het Vlot

Het Vlot is een therapeutisch dagverblijf voor baby’s, peuters en niet-schoolgaande kinderen van 0 tot en met 12 jaar, met een motorische, verstandelijke of meervoudige beperking. Het Vlot is een unieke, kleinschalige voorziening met plaats voor 15 kinderen en biedt er dagopvang aangevuld met therapie en ontwikkelingsstimulatie volgens de specifieke noden van het kind. Kathleen Meulemeester, diensthoofd van het Vlot, licht toe dat het Vlot een therapeutisch kinderdag verblijf is voor kinderen met beperkingen. “Dagelijks hebben wij zo`n 17  kinderen waar 14 gebruik maken van ons aangeboden vervoer. In totaal hebben wij 2 bussen en rijden we in de driehoek Knokke, Brugge en Oostende. Zonder deze 2 bussen zou het onmogelijk zijn om de  kinderen  naar het dagverblijf en ‘s avonds weer naar huis te voeren. Naast het dagelijkse woon/dagverblijf-verkeer wordt de bus ook ingezet voor leuke uitjes zoals een zwemmiddag. Op organisatorisch vlak proberen we ook samen te werken met het Bootshuis. Zo wordt er ook wel eens een gast van het Bootshuis meegenomen als de combinatie voor de hand ligt. De oude bus is alweer 18 jaar oud en vol met roest. Dat is niet echt een mooi zicht om daar je kindje in te laten vervoeren, toch? We zijn blij dat we weer een mooie representatieve bus tot onze beschikking hebben. Onze eigen chauffeur in dienst zal hier blij mee zijn. Hopelijk kunnen we in de toekomst weer rekenen op clubs of sponsoren zoals o.a. de Lions”, aldus Kathleen Meulemeester.
 

Het Boothuis 

Het Boothuis biedt permanent, aangepast en begeleid verblijf voor mensen met een verstandelijke beperking van 18 jaar of ouder. Het Boothuis biedt de bewoners ook een zinvolle dagbesteding, geeft hen inspraak, stimuleert vorming en begeleidt hen. 

Lions Club Knokke-Zoute

De Lions Club Knokke Zoute is onderdeel van de Lions  International, die de grootste serviceclub ter wereld is. Lions-leden zetten zich vrijwillig in voor vele gemeenschapsprojecten zoals milieubescherming, voedselbedeling, bejaardenhulp en steun aan mensen met een beperking.  Hun devies is “We Serve”. De leden bieden hulp waar nodig, internationaal en lokaal.

“Dit zijn de momenten waar we het voor doen” voegt Tony de Dobbelaere er aan toe. “Onze club maakt zich het liefst hard voor verenigingen en organisaties die zich inzetten voor andere mensen die het over het algemeen niet zo makkelijk hebben.  Die mensen dan te zien genieten door dit steuntje in de rug, geeft ons weer energie om verder te gaan met onze fundraisingsinitiatieven. Ten slotte zijn wij afhankelijk van de opbrengsten van onze geldinzamelacties  om doelen te kunnen ondersteunen. Jaarlijks selecteren wij een aantal doelen waar we met onze steun het verschil proberen te maken. Het Vlot en het Boothuis zijn beiden prachtige organisaties waar kinderen en volwassenen met een beperking op een fantastische manier opgevangen worden, door begeleiders met een onuitputtelijk enthousiasme en gedrevenheid. Wij weten dat onze steun hier 100 % tot zijn recht komt” besluit een tevreden voorzitter.  

Fin de Saison

Om in de toekomst deze en andere doelen te kunnen blijven steunen organiseert De Lions Club Knokke-Zoute dit jaar opnieuw hun Fin de Saison op zaterdag 14 september 2019. Een leuke avond, op het strand ter hoogte van het Heldenplein, waarvan de opbrengst integraal naar goede doelen gaat. 
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter