Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Livestream van concert over Expo 58 voor bewoners WZC Lindenhove op 26 september

Het Cultuurcentrum van Knokke-Heist grijpt de digitale vooruitgang aan om een minder mobiel publiek mee te laten genieten van cultuur.  Dit kan door het livestreamen van voorstellingen naar bv. Een woon- en zorgcentrum.  Voor een eerste concert werd gekozen voor de bewoners van het Woon- en Zorgcentrum Lindenhove in Knokke-Heist.  Zij kunnen op donderdag 26 september 2019 om 14 uur mee genieten van het concert van de jonge muziekgroep “Along comes Mary” vanuit het Cultuurcentrum van Hamme.

17 cultuurcentra in Vlaanderen stapten mee in dit project en zullen mee dit concert livestreamen in een woon- en zorgcentrum.  Dit is een primeur voor Vlaanderen en zeker voor West-Vlaanderen. In Knokke-Heist zal het volledig concert die namiddag gestreamd worden op het reuzenscherm in de cafetaria van Lindenhove. 

Het thema van het concert is Expo 58.  In 1958 stond de wereldtentoonstelling aan de Heizel symbool voor het geloof in de vrijheid en vooruitgang.  De expo trok een massaal publiek dat stomverbaasd was over dingen die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. 

Mary en haar muzikanten brengen de muziek en de gewoonten van toen terug tot leven met een ode aan Expo 58.  De bewoners van Lindenhove hebben deze tijd beleefd in hun jonge jaren en zullen veel muziek en verhalen herkennen.

Op het programma staan melancholische liedjes als “Que sera sera”, “Volare”, “Tom Dooley” maar ook rocknummers als “do you wanna dance”, “wake up little Suzie” en “great balls of fire”. 

Ambiance en mooie herinneringen gegarandeerd voor de bewoners en bezoekers van WZC Lindenhove.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter