Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Los del Tré sluit laatste Paljas Museumavond @Sincfala af met opzwepende flamenco- en rumbamuziek

Op donderdag 15 augustus 2019 om 19 uur biedt Sincfala je deze zomer een laatste gratis museumbezoek met gids aan gevolgd door het optreden van Los del Trè om 20 uur. Met enkel drie gitaren brengt dit trio een oorverwennend palet van klank en ritme in de rumba en flamencosfeer. De vingervlugge heren streven steevast naar een temperamentvol repertoire, waarbij ze terugvallen op zowel originele werken als transcripties. De muziek wordt afgewisseld met geschiedenis, leuke weetjes en verhaaltjes uit de Spaanse en Zuid-Franse zigeunercultuur.

Los Del Trè

Los Del Trè ontstond in 2006 uit een tomeloos enthousiasme van Tom Van de Venne, Roel Van De Voorde en Ward Pauwels. Hun paden kruisten elkaar ergens in de gangen van het Brusselse conservatorium. Al snel werd duidelijk dat deze drie klassieke gitaristen een chemie deelden. Deze passie uitte zich de eerste jaren via de Spaanse en Latijns-Amerikaanse tak van de klassieke muziek. In 2011 lonkte echter de nog traditionelere muziek en liet Los Del Trè zich voortstuwen door de drang naar nog meer directe passie, opzwepende ritmes en hartstochtelijke melodieën. De cd Rumba was hierop het antwoord. De groep bleef sindsdien verder groeien en dit resulteerde in 2014 in een tournee en een tweede cd Féria. Sinds september 2016 trekken ze rond met hun nieuw concertprogramma: 'Gipsy'. In maart 2018 verscheen hun 3de album met gelijknamige titel.

Ward Pauwels

Ward Pauwels studeerde gitaar zowel aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en het Real Conservatorio Superior de Mùsica in Madrid, als aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij in 2004 afstudeerde. Ward kreeg er respectievelijk les van Albert Sunderman, Gabriel Estarellas en Raphaella Smits. Hij nam ook deel aan verschillende internationale masterclasses, waar hij les kreeg van onder anderen Carlo Marchione, Hubert Käppel en Johan Fostier.

Roel Van De Voorde

Roel Van De Voorde ging in zijn prille gitaarjaren naar de academie voor muziek en woord van Willebroek, waar hij les volgde bij Dirk de Hertogh. Zijn secundaire schoolloopbaan vervolmaakte hij aan de! Kunsthumaniora, waarna hij verder studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Na eerst bij Albert Sunderman les te hebben gevolgd, zwaaide Roel in 2005 af onder de zweep van niemand minder dan Antigoni Goni. Momenteel geeft hij les aan de academie voor woord, muziek en dans van Bornem.

Tom Van de Venne

Tom Van de Venne behaalde zijn einddiploma klassieke gitaar aan de Willebroekse muziekacademie onder de vleugels van Dirk de Hertogh. Na verschillende masterclasses te hebben gevolgd bij o.a. Oscar Ghiglia, David Tanenbaum, Eduardo Fernandez, Piero Bonaguri, ... behaalde hij in 2008 zijn master-diploma klassieke gitaar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Antigoni Goni, waarna hij in Maastricht nog een jaar verder studeerde bij Carlo Marchione. Naast Los del Trè speelt Tom ook regelmatig mee met andere producties zoals vb. 'Miguel Fernandez and the gipsy guitars', verschillende musicals, Ingeborg,... en heeft hij een soloproject : 'The Loopfactory'.

 

Over de Museumavonden

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Romeinen in de Zwinstreek". Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Proeven'. Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar. Om 20 uur start het optreden van de groep “Los Del Tré” in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.

Deelname aan de museumavonden is gratis!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter