Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Maandelijkse schrijfactie Amnesty International

Wil jij mee strijden voor de mensenrechten en een menswaardige behandeling? Help dan mee brieven schrijven met Amnesty International! In Knokke-Heist schrijven de vrijwilligers van Amnesty International één avond per maand een tweetal brieven,  telkens de tweede donderdag van de maand, tussen 20 en  21 uur in Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1).  Er wordt geschreven voor mensen wereldwijd die gevaar lopen op of slachtoffer zijn van foltering. Mensen die nooit een misdaad pleegden, maar die omwille van hun overtuiging door de overheden van hun land opgepakt werden. Omdat ze bv. opkomen in hun land voor het recht dat ook meisjes zouden mogen studeren. Of omwille van hun geaardheid. Of omdat ze tot een minderheidsvolk in hun land behoren. 

Net door de wereldwijde actie in heel veel landen, die mensenrechten naar waarde schatten, kan folteren een halt toegeroepen worden. Als een overheid 12 000 of 15 000 brieven ontvangt, die pleiten voor een menswaardige behandeling van een gevangene, voor hulp door een dokter of bijstand door een advocaat, voor vrijlating van een onschuldige … dan maakt dit in veel gevallen wel degelijk het verschil. Want elk land is alleen al gevoelig voor zijn imago in het buitenland! 

Hoe gaat onze lokale afdeling van Amnesty International concreet te werk?

Wie één uurtje (per maand)  mee komt schrijven, krijgt twee brieven, die hij/zij enkel maar moet overschrijven. De brieven worden naar de regeringen en naar de ambassade van het land in België opgezonden. Een steun voor de gevangene en zijn familie.  Een wezenlijk verschil! 

Amnesty International  kreeg in 1977 de Nobelprijs voor de Vrede.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter