Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Matcurlingvrienden Knokke-Heist huldigen kampioenen

Naar jaarlijkse gewoonte, hield de seniorenclub “Matcurlingvrienden Knokke-Heist” (MCV-KH) op maandag 29 juli 2019 zijn algemene vergadering in het ontmoetingscentrum De Vierbote in Heist. In aanwezigheid van schepen voor sport en senioren Jan Morbee werden de laureaten van het afgelopen seizoen gehuldigd. Chantal Timmerman en Mario Bouché werden uitgeroepen tot kampioen bij respectievelijk de dames en de heren. Bonus-kampioen werd Jean- Pierre Hoeck. Chantal Timmerman sleepte eveneens de titel van “Getrouwheid/meeste aanwezigheden” in de wacht. De viering werd traditioneel afgesloten met een drankje en een hapje.

De vereniging Matcurlingvrienden Knokke-Heist is ontstaan in september 2010. Direct telde men een 20-tal enthousiaste leden die hun partijtje matcurling speelden in sporthal De Stormmeeuw. e. Enige tijd later werd uitgeweken naar het Ontmoetingscentrum ‘De Vierbote’ in Heist waar op 5 maart 2012 de nieuwe curlingmat plechtig ingehuldigd werd.

Matcurling, te vergelijken met curling op een ijsbaan maar dan gespeeld op een mat, is een ontspannende en niet vermoeiende doesport en is tevens een leuke bezigheid. Het spel wordt gespeeld door 2 ploegen van 2 spelers. De MCV-KH omvat thans ruim dertig senioren, zowel mannen als vrouwen, die nagenoeg elke maandagvoormiddag hun wedstrijdje afwerken. Doel van deze sportieve bezigheid is tweeërlei: deels voor het amusement en deels als lichamelijke ontspanning. Elke week zijn ongeveer 20 spelers present om er elkaar te ontmoeten, gezellig bij te praten en terzelfder tijd aan sport te doen. Speciale uitrusting is overbodig, een goed humeur volstaat.

Het zeskoppige bestuur van de MCV-KH bestaat uit evenveel mannen en vrouwen en ziet erop toe dat alles vlot verloopt en de leden een amusante voormiddag beleven. Tweemaal in het jaar worden de leden uitgenodigd op een gezellig samenzijn met spijs en drank.

Het nieuwe seizoen start op maandag 2 september 2019 om 9.30 uur en loopt tot einde juni 2020. Uiteraard zijn nieuwe leden van harte welkom.

Voor alle info: mcvkh.simplesite.com

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter