Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Meer dan 100 Canadezen in Knokke-Heist voor herdenking 75 jaar bevrijding

Voor het Canadaweekend op 2 en 3 november 2019 worden meer dan 100 Canadezen verwacht in de badstad. Naast het militair contingent en families wordt ook een schooldelegatie verwacht uit Kingston -Ontario, die speciaal overkomt om de Slag van de Schelde te herdenken. De organisatie zal ook de familie Horemans-Chartier verwelkomen. Brenda Chartier is de dochter van luitenant Benny Chartier die Knokke hielp bevrijden op 1 november 1944.

De Ambassadeurs van Canada voor Nederland en België zullen gedeeltelijk meestappen bij de 46ste Canadese Bevrijdingsmars van Hoofdplaat naar Knokke.  Kolonel Timothy Young, defensieattaché voor de Benelux komt eveneens een kijkje nemen naar de organisatie, een enig gebeuren om de Canadezen te eren voor de vele jonge soldaten die hun leven lieten bij de bevrijding van West Zeeuws Vlaanderen en een laatste stukje België.

Vrijdagnamiddag 1 november 2019 starten de plechtigheden in Eede aan het Wilhelminaplein bij de drie monumenten. Zondag 3 november is Knokkes  hoogdag met de traditionele Canadese Bevrijdingsmars. Vertrek van de bussen op het Verweeplein vanaf 7 uur. De  plaatselijke wandelclub staat in voor de inschrijvingen en opvang van de wandelaars.

(Foto:  Knokke 1 november 1945, de eerste herdenking van de bevrijding waar de 3 infanterie regimenten een vaandel in ontvangst mogen nemen van burgemeester Camille Deckers)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter