Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Meer dan 1000 deelnemers testten de exclusieve citymobiel uit tijdens de ART Tour in Knokke-Heist

De voorbije zomermaanden maakten 1115 bezoekers in Knokke-Heist kennis met de gloednieuwe ART Tour. Het initiatief vulde de verwachtingen in, zowel voor de dienst Toerisme als voor de enthousiaste deelnemers.

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van de zomervakantie reed de ART Tour om 11 en 14 uur uit om tijdens een tocht van 2,5 uur Knokke-Heist te doorkruisen. De culinaire en artistieke kant van de badstad werd belicht onder begeleiding van een deskundige gids. Een elektrische citymobiel vulde zijn rol als duurzaam transportmiddel in XXL-uitvoering waarbij 20 deelnemers per rit mee konden. Het halfopen model werd speciaal voor de badstad ontwikkeld. De culinaire invulling van de ART Tour werd door partners als Chocolatier M, Traiteur Gobert en Put19 gebracht. Daarmee koos toerisme Knokke-Heist tijdens deze eerste editie voor een royale smaakvolle toets. Artistieke stops waren afwisselend atelier Luc Peire of een gerenommeerde kunstgalerie. Het Dominicanenkerkje en beelden in de stad die onderdeel uitmaken van het kunstpatrimonium van Knokke-Heist vormden een vast onderdeel van de rit.

ART TOUR IN CIJFERS

1115  Het aantal personen dat plaatsnam op de ART Tour. Hiermee behaalt toerisme Knokke-Heist de gewenste bezettingsgraad van 85% voor dit nieuwe product.

0         De CO2-uitstoot geproduceerd door de milieuvriendelijke citymobiel. De stille en duurzame manier van kennismaken met verborgen plekjes werd positief ontvangen.

110   Meer dan 100 liter PIMMS werd geproefd op de tour, het zomerdrankje bij uitstek dat de beau monde weet te smaken.

66      De ART Tour reed 66 keer uit, dit aantal loopt op als de aparte ritten worden bijgerekend die door bedrijven en andere groepen werden geboekt.

121     Bubbels mochten niet ontbreken, maar liefst 121 flessen champagne werden gekraakt, geschonken en gedronken.

PERMANENT AANBOD

Het succes van de ART Tour resulteert in de opname in het vaste aanbod van de afdeling Meetings, Incentives, Conferences en Events. De tour is geschikt voor groepen tot 20 personen, geïnteresseerden in culturele en culinaire uitstapjes, een ontspannende teambuildingactiviteit of simpelweg een uitstap met vrienden om de groep eens in de watten te leggen. De MICE-afdeling (mice@knokke-heist.be) puzzelt de route op maat en naar smaak van de groep.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter