Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Meer dan 120 nieuwsgierigen voor opening ontmoetingshuis ’t Schap

Donderdag 28 februari kwamen meer dan 120 bezoekers waaronder buren, raadsleden, collega’s, partners, lokale handelaren, sympathisanten,… over de vloer van ontmoetingshuis ’t Schap in de Vrièrestraat 22. Het huis is en wordt de thuis van verschillende organisaties, zoals de sociale kruidenier, de ontmoetingsruimte voor ouders ‘De Living’, de samenleesgroep en nog vele andere. Iedere eerste en derde donderdag van de maand kunnen mensen met een laag inkomen terecht bij de sociale kruidenier. Een sociaal onderzoek bepaalt of men een toegangsbadge voor de sociale kruidenier krijgt. Met deze badge kan men gratis winkelen in deze sociale shop. Het aantal producten hangt af van het aantal gezinsleden.

Tijdens de openingsmomenten kunnen de bezoekers van de sociale kruidenier in ’t Schap bij elkaar terecht voor een babbel, wordt er koffie geschonken en taart aangesneden. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een wellnessvoormiddag, een denkoefening over ‘bewegen’ of een creatieve workshop. Het feit dat mensen even kunnen ontsnappen van de dagelijkse bekommernissen, is hen veel waard. 

Deze nood werd ook bij ouders van jonge kinderen opgemerkt. Je ervaringen als jonge ouder kunnen delen, met andere mama’s en papa’s kunnen vertellen over je kinderen… Zo ontstond ‘De Living’, een ontmoetingsplek waar ouders terecht kunnen en waar telkens een medewerker van het Sociaal Huis en een verpleegkundige van Kind en Gezin aanwezig is. De Living verhuist ook mee naar ’t Schap en vindt plaats iedere eerste woensdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. 

Dankzij de nieuwe locatie kan ’t Schap zijn doelen verder waarmaken. Daarvoor zal ook samengewerkt worden met de buren van de spel-o-theek en de huiswerkklasjes. Ook bekijkt men of de Alfabetiseringslessen en de Praatgroep Nederlands hun stek kunnen vinden in het huis. Op de eerste verdieping wordt immers nog een polyvalent leslokaal ingericht. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter