Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Meer huwelijken en minder scheidingen in Knokke-Heist

Meer huwelijken en minder scheidingen in Knokke-Heist

In 2018 werden er in Knokke-Heist 116 huwelijken voltrokken, dit is een stijging van 15% tegenover vorig jaar. 95% waren heterogene huwelijken tussen personen met een verschillend geslacht. Er werden ook 4 huwelijken voltrokken tussen 2 mannen en 2 tussen een vrouwelijk echtpaar. Bij 95 van de 116 huwelijken hadden beide partijen de Belgische nationaliteit. Bij 14 huwelijken huwde een Belgische man met een niet-Belgische vrouw. 5 huwelijken waren tussen een niet-Belgische man en Belgische vrouw en 2 huwelijken werden voltrokken tussen 2 personen met een vreemde nationaliteit

Dames huwen op jongere leeftijd dan de heren

De dames blijven het liefst op jonge leeftijd huwen (tussen 25-29 jaar), dit is al acht jaar de meest voorkomende leeftijdscategorie. Bij de mannen ligt de leeftijd iets hoger, namelijk tussen de 30-34 jaar en een 2de piek tussen de 55-59 jaar.

Juni en september topmaanden om te huwen

Juni en september waren de maanden met de meeste huwelijken, waarbij de voorkeur ging om te huwen op zaterdag en het liefst tussen 11 en 11.30 uur. Voor de wintermaanden november en december werd het minst gekozen.

Echtscheidingen

45 echtscheidingen werden ingeschreven (uitspraak rechtbank definitief), maar het goede nieuwe hieraan is dat dit een daling is van 12% tegenover het jaar ervoor. De echtscheidingen zakken de laatste 7 jaar stelselmatig. De meeste scheidingen volgden na 7 en 10 jaar huwelijk. 1 koppel hield het niet langer dan 1 jaar vol. 1 echtpaar vroeg na 36 jaar huwelijk alsnog een echtscheiding aan.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter