Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Meerdere primeurs op Mise en Plage: tafelen met de voeten in het zand in Knokke-Heist

Nog een week en dan gaat het culinair event Mise en Plage van start op het strand van Knokke-Heist. Onder de aangename zomerzon kan je er gerechten van chefs uit Knokke-Heist en de Zwinstreek proeven. Een unieke kans om al deze topchefs op één plek te ontmoeten en je smaakpapillen te laten verwennen door hun creatieve creaties. Maar Mise en Plage staat ook voor een paar primeurs:

  • De spectaculaire ‘Big Buck’-tent verrijst op het strand voor het Casino
  • Mise en Plage is het eerste ‘wasteless’ strandevenement
  • De VIP Experience is al mogelijk vanaf 4 personen
  • Optimale prijs-kwaliteitsverhouding: elke euro wordt omgezet in jetons en extra’s, er is geen toegangsgeld

‘Big Buck’ in Europese première

De indrukwekkende ‘Big Buck’-tent is ondertussen in opbouw en heel wat kijklustigen bewonderen het zware technische werk om de 20 m hoge tent met een oppervlakte van 2.200 m² de lucht in te hijsen. Een team van 18 medewerkers en 2 grote kranen zorgen dat de opbouw vlekkeloos verloopt. Voor het eerst wordt deze tent op het Europees continent opgebouwd door een internationaal team van specialisten. De ‘grote golfbal’ domineert nu al de kustlijn tussen het Rubensplein en de Wandelaar en is daarmee een absolute eye-catcher.

Eerste wasteless strandevent

Mise en Plage zet ook in op het milieu. Alle gerechten worden geserveerd op echt servies, wat niet alleen beter is voor de natuur, maar ook zorgt voor een betere ervaring. De smaken van elk gerecht komen beter tot hun recht, en de ervaring wordt zo naar een nog hoger niveau getild. Door deze keuze onderscheidt Mise en Plage zich van andere evenementen. Logistiek vergt dit heel wat inspanningen, zoals voldoende personeel om af te ruimen en terug aan te vullen, een ecologische wasstraat om alles te reinigen, maar het is een belangrijke prioriteit met het strand als unieke locatie.

Topaffiche, reserveren is aangeraden

Op Mise en Plage vind je niet alleen bekende namen zoals Syrco Bakker (Pure C**) en Edwin Vinke (De Kromme Watergang**), maar ook aanstormend jong culinair talent zoals Dries Huisseune (Bistro JETT) en Glenn Vandenberghe (La Guera). In totaal kan je liefst 15 gerechtjes degusteren van 15 verschillende chefs. Enkel bij reservatie vooraf via www.misenplage.be ben je zeker van je toegang tot het event. Bij grotere drukte wordt de toegang afgesloten, Mise en Plage blijft dan enkel toegankelijk voor personen die al een toegangsbewijs op zak hebben.

Elke euro is een jeton of een extra

Wil je zeker zijn dat je binnen kan op Mise en Plage? Dan koop je best via www.misenplage.be een pakket aan van € 65 (per persoon). Daarvoor krijg je 20 jetons (1 jeton = € 3) die je ter plaatse vrij kan besteden bij de chefs en aan de talrijke bars, fast-lane toegang tot het event én een sparkling surprise. Elke euro wordt dus omgezet in jetons of een leuke extra, bovendien ben je zeker van je toegang tot het event. Wil je liever last minute beslissen? Als Chef’s Kitchen niet uitverkocht is, kan je ook zonder ticket komen proeven. De toegangsprijs ter plaatse bedraagt € 30, daarvoor krijg je 10 jetons. Extra jetons zijn vrij te verkrijgen in de tent.

VIP Experience

Wil je in alle rust en comfort komen eten met zicht op zee? Dat kan ook! Om te voldoen aan de grote vraag van kleinere gezelschappen, kan je nu al vanaf 4 personen kiezen voor deze unieke formule.
Schuif je voeten onder tafel en laat je verrassen door een aan tafel geserveerd menu van 5 gerechten van 5 verschillende chefs. Vanaf €
€ 495 per tafel kan je genieten van een heerlijke lunch of diner, op een unieke locatie en met de service zoals je die op restaurant krijgt. Via de VIP-ingang ben je ook snel aan je tafel, omringd door de open keukens van de 15 topchefs. Zo beleef je het evenement vanop de eerste rij.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter