Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Mountainbike Toertocht Wacky Racers op 9 november

Dit jaar organiseert MTB-club Wacky Racers de stilaan "beruchte" toertocht niet tijdens de winter zoals voorgaande jaren maar wel op 9 november 2019. De datum is gewijzigd, de organisatie niet!

Dit jaar is er keuze tussen drie afstanden:  25, 35 of 50 km. Anders dan vorige jaren is er één centrale bevoorrading waar de deelnemers van de 50 km twee maal passeren. 

De organisatoren hebben gekozen om het parcours lichtjes in te korten door de “saaiste” stukken eruit te laten en er nog meer variatie in te steken. Zo komt het gloednieuwe grindpad langs de uitbreiding van het Zwin voor de eerste maal onder de wielen geschoven. Voor de rest, dezelfde ingrediënten met parcours doorheen Knokke, Sluis en Retranchement met  75% offroad bezaaid met kerkwegels, privéstukken, bospaden, duinpadjes…

Alles is dus aanwezig om de geoefende én de minder geoefende biker te kunnen laten genieten van de natuur en de mooie veldwegen die Knokke-Heist en omstreken te bieden heeft. De meest technische stukken kunnen worden bekampt maar ook gewoon worden overgeslagen.

We hebben voor de allerkleinsten een begeleide kidstour van ca 25 km waarbij er wordt verzameld om 10 uur. 

Iedereen kan inschrijven tussen 8.30 en 13.30 uur aan Sportcomplex Molenhoek, Herenweg 11A, 8300 Knokke-Heist.

Bij aankomst zijn er in het Sportcomplex Molenhoek ruime en warme douches voorzien, een bewaakte fietsparking in de zaal en krijgt iedereen een warme kop soep aangeboden.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter