Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe handelszaak: La Perle des Dieux

De Franse keten La Perle des Dieux opende in april 2019 in de Lippenslaan 256 voor het eerst zijn deuren op Belgische bodem. Knokke-Heist kreeg hiervoor de primeur. Je ontdekt er heerlijke vis zoals makreel, tonijn, zalm en niet te vergeten de alom bekende sardines – ter plaatse gevist in Saint-Gilles-Croix-de-Vie en bereid volgens 130 jaar traditie. Dit alles verpakt in unieke kleurrijke blikjes als handelsmerk.

Ecologische visvangst en verwerking

De vissen worden in kleine netten gevangen door de twee boten van het bedrijfje en met de hand verwerkt zoals vroeger. Er komt helemaal geen machine aan te pas. De vangst van La Perle des Dieux is dus respectvol voor het ecosysteem. De sardines van het Franse bedrijf gaan eenmaal in blik tot 10 jaar mee. Sterker nog: doorheen de jaren worden de visjes lekkerder van smaak op voorwaarde dat het blikje om de zes maanden wordt gedraaid.

Artistieke verpakking

Het meest opvallende aan de sardines is echter de verpakking, die jaarlijks worden ontworpen door twee kunstenaars. Delphine Cossais en Coralie Joulin illustreren op poëtische en subtiele wijze het leven van ‘Mademoiselle Perle’ en ‘Mademoiselle Lulu’ -de muzen van het bedrijf- een leuke en originele manier om de vrouwelijke kant van de sardineproductie te onderlijnen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter