Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe strandrolstoel voor veiligheidspost Lichttorenplein

Op donderdag 8 augustus 2019 werd in de veiligheidspost op het strand ter hoogte van het Lichttorenplein een nieuwe "strandjutter" officieel in gebruik genomen. Minder mobiele badgasten kunnen deze comfortabele ligzetel op wielen gratis ontlenen om langs het strand te bollen. Dankzij de lichte constructie en brede wielen kan een begeleider zijn/haar passagier vlot door het zachte zand tot aan de vloedlijn trekken. Gelijkaardige strandrolstoelen waren ook reeds beschikbaar op het sportstrand van Heist en in de eerstehulppost op het Albertstrand ter hoogte van de Zwaluwenlaan.

Bezoek IKWV

Niet alleen de redders onder leiding van hoofdredder Eric Wybo en schepen van Strand Anthony Wittesaele maar ook de Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery kwamen het gloednieuwe vehikel eens van dichtbij inspecteren en uittesten. De burgemeester van Blankenberge was aanwezig in haar hoedanigheid van voorzitster van de reddersintercommunale IKWV. Zij kwam samen met IKWV-secretaris An Beun op jaarlijks bezoek aan onze reddingsdiensten en werd rondgeleid door hoofdredder Eric Wybo en adjunct Dries Hautekiet.

Hoe kun je een strandjutter ontlenen?

De strandjutter wordt gratis uitgeleend in juli en augustus tijdens de openingsuren van de reddingsdienst (van 11 tot 18.30 uur) en het sportstrand (10.30 – 18 uur). Het volstaat om je identiteitskaart af te geven.  Gezien het beperkte aantal strandrolstoelen is het aangewezen om op voorhand te reserveren. Met de strandjutter mag je ook het water in op voorwaarde dat dit gebeurt in een bewaakte zone. Bij een gele of rode vlag moet je je eerst aanmelden bij de redders die een ritje door het Noordzeewater niet zullen toestaan als de zee te gevaarlijk is.

Loopplanken

Ten behoeve van mindervaliden met een rolstoel of gezinnen met een kinderwagen zijn er op de verschillende stranden ook houten loopplanken aangelegd. Deze passerelles vind je op volgende locaties:

  • Heist (ter hoogte van het Heldenplein)
  • Duinbergen (ter hoogte van de Lentelaan)
  • Albertstrand (ter hoogte van de Zwaluwenlaan)
  • Knokke (ter hoogte van de Zwaluwenlaan en het Lichttorenplein)
  • het Zoute (ter hoogte van het Albertplein)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter