Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nog teveel bestuurders te snel en/of onder invloed van alcohol en drugs

Nog teveel bestuurders te snel en/of onder invloed van alcohol en drugs

De lokale politie steunt de zomerbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al 49 van de 602 (8,1 %) gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Zeven automobilisten reden ook onder invloed van verdovende middelen. Het politieteam trok al veertien rijbewijzen in. De flitswagen van de lokale politie controleerde vorige maand 15.973 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.516 (ofwel 9,5 procent) te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 142 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.
 

Gerichte aanpak

Ook deze editie kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de zomerbobcampagne. Zowel overdag als ’s nachts ligt de nadruk op gerichte verkeerscontroles en hebben de patrouilles extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en gecontroleerd. “Onze politiezone bobt opnieuw mee”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we elk jaar veel bestuurders onder invloed van alcohol of drugs uit het verkeer.”

Ook de flitswagen wordt niet zomaar lukraak ingezet. “Ons politieteam selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere verkeerscontroles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties waar een verhoogd veiligheidsrisico is voor fietsers en voetgangers krijgen voorrang.”

Het hele jaar door politiecontrole

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter