Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ontdek het leven van de Romeinen in Museum Sincfala

Binnenkort keert Museum Sincfala bijna 2000 jaar terug in de tijd. Tijdens de Archeologiedagen op zaterdag 15 juni 2019 kan je er de Romeinse Vismarkt bezoeken. Je ontdekt hoe de Romeinen leefden, proeft van Romeinse wijnen en kan op de foto als een echte Romein, compleet met kapsel, kledij en make-up. Laat je verbazen door de spannende verhalen en ontdek hoe het eraan toegaat in het trainingskamp en in de arena van de gladiatoren tijdens een fantastisch spektakel.

 

Workshops voor groot en klein

Er worden die dag talloze leuke workshops georganiseerd: wilgentenen vlechten, armbandjes weven, visnetten maken, bordspelen … Voor wie benieuwd is wat er in die tijd op het menu stond, is er een kookworkshop met historica Annelies Van Wittenberghe (11 en 13 uur). Inschrijven kan via info@raakvlak.be.

Romeinse keuken

Maak kennis met de Romeinse smaken en proef van Romeins geïnspireerde gerechten uit de koker van Foodarcheoloog Jeroen van Vaerenbergh in samenwerking met Chloé. Tim Clerbaut onthult de geheimen van de Romeinse vissaus en brengt Romeinse vis- en schaaldiersnacks op de barbecue.

 

Entertainment & re-enactmentgroepen

Laat je meeslepen door de verhalen van Noël Callebaut op zolder en ga ook eens langs bij de Heistse vissersvrouwen in het vissersdorp. 

De krijgers van de Gallische Hoeve nemen je mee naar het trainingskamp, leren je de knepen van het worstelspel en dagen je uit voor een “chainmail challenge”. Desmumhnach wacht je om 11.30 en 15 uur op in de arena van de gladiatoren en spelen scènes na uit de tijd van toen, het lijkt bijna alsof je er zelf middenin zit. Een ervaring die je niet mag missen!

 

Expo Romeinen in de Zwinstreek

De Romeinse Vismarkt is tegelijk het startschot van de tijdelijke expo ‘Romeinen in de Zwinstreek’. Je stapt er binnen in de Zwinstreek anno 200 en leert de bewoners kennen aan de hand van meer dan 100 archeologische objecten, reconstructietekeningen, een LEGO®-model en een 360°-film. De expo loopt nog tot en met 30 november.

 

Toegang en deelname aan de activiteiten zijn gratis. Een kookworkshop en Romeinse hapjes of drankjes zijn verkrijgbaar tegen een kleine kost.

 

Locatie:

Sincfala, Museum van de Zwinstreek,
Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist

 

Wanneer?

zaterdag 15 juni, van 10 tot 17 uur.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter