Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ontdek met de Art Tour de artistieke en culinaire troeven van Knokke-Heist

De passie voor schoonheid zit er in Knokke-Heist ingebakken: een gedresseerd bord in een sterrenrestaurant, een stijlvol aangeklede etalage in een flagshipstore van een bekend modelabel, de gezwinde sprong van de haas van Flanagan of een glas sprankelende bubbels tijdens de opendeurdagen van de galeries. Met een unieke elektrische citymobiel maak je tijdens de Art Tour op een stille en duurzame manier kennis met dit alles. Een enthousiaste gids neemt je mee op deze ontdekkingstocht waar de deelnemers oog in oog komen te staan met hedendaagse beeldhouwkunst en het groot aantal kunstgaleries waar Knokke-Heist voor gekend is. Tijdens de culinaire stops kun je je laten verwennen met gastronomische natjes en droogjes.

 

Kunst belangrijk in zomerprogramma

De Art Tour is een nieuwe, verrassende manier om Knokke-Heist te leren kennen. Kunst, gastronomie, shopping en strand komen samen in een unieke ervaring onder leiding van een deskundige gids. Met 6 rondritten per week vormt Art Tour een belangrijk onderdeel van het zomerprogramma van Knokke-Heist. Kunst speelt daarin een belangrijke rol, met een vast aanbod van bijna 90 (!) kunstgaleries, het bekende Art Weekend eind juni, de openluchtexpositie 'Sculpture Link', de kunstbeurs 'Art Nocturne', de kunstinstallatie van Guillaume Bijl in het Zwin Natuur Park en het grote aanbod aan (klassieke) concerten en optredens. Met de Art Tour proef je de hele zomer lang van het grote culturele aanbod aan galeries en hedendaagse kunst in Knokke-Heist. Vroeg reserveren wordt aanbevolen om zeker te zijn van een rondrit

Wereldprimeur: unieke “citylimousine”

Om het Art-parcours in stijl af te bollen, is een geruisloze en milieuvriendelijke “limousine” ontworpen. Deze elektrische citymobiel voor 22 personen is een absolute wereldprimeur. Elektrische stadswagentjes vormen al jaar en dag onderdeel van het straatbeeld van Knokke-Heist en zijn een belangrijke en geliefde vorm van duurzame mobiliteit. Speciaal voor de trendsettende badplaats werd een groot halfopen model ontwikkeld, op maat gemaakt naar de wensen van het gemeentebestuur. Behalve geluidsarm is de citymobiel ook uitgerust met tal van technische snufjes om een optimaal comfort te garanderen.

 

Kunstzinnige badplaats

Met de opening van de nieuwe veiligheidspost kan Knokke-Heist opnieuw een indrukwekkend kunstwerk toevoegen aan zijn beeldenpark. Meer dan 30 hedendaagse kunstwerken van topniveau sieren de stad. Tijdens de Art Tour ontdek je het werk van bekende artiesten zoals Zadkine, Catherine François of Franz West. Met de Citymobiel bezoek je een kunstzinnige, verborgen plek of ontmoet je een kunstenaar in het atelier.

Culinaire ontdekking

Knokke-Heist speelt een hoofdrol op vlak van culinaire verwennerij. Tijdens de ArtTour proef je zelf van al het zilt en zeezoet dat de Zwinstreek te bieden heeft. Zo kan je je onder meer verheugen op een unieke chocoladecreatie en wordt een glaasje champagne geserveerd. Stijlvol en smakelijk!

 

Praktische informatie

  • Lanceringsweekend: Pinksterweekend (8,9 en juni 2019)
  • Vanaf 1 juli tot 14 september 2019 telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag.
  • Vertrek : Lichttorenplein om 11 uur en om 14 uur
  • Prijs : € 39 per persoon
  • Inschrijven en betalen kan via https://www.myknokke-heist.be/nl/art-tour

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter