Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Onze Zwinregio e-mobiel!

Onze Zwinregio e-mobiel!

Alle gemeenten in de Zwinregio willen de luchtkwaliteit verbeteren en de uitstoot van het broeikasgas CO2 verminderen. De diverse gemeentebesturen, waaronder uiteraard ook Knokke-Heist, spraken in het kader van het Burgemeestersconvenant af wie welke acties daarvoor onderneemt. Zo organiseert Damme op zaterdag 22 juni 2019 van 13 tot 17 uur in het sportpark in de Vissersstraat in Moerkerke een belevingsdag waarop iedereen gratis en zonder enige verplichting proefritten kan maken met elektrische auto’s en motoren.

Van Smart EQ tot Jaguar I-Pace

Elektrische auto’s en motorfietsen rijden erg soepel en comfortabel stil. Ze zijn bovendien zuinig én ze kunnen rijden op stroom van schone en duurzame bronnen zoals wind en zon. Veel autobouwers breiden hun aanbod van elektrische auto’s uit. Op zaterdag 22 juni kan je onder meer rijden met klassiekers zoals de Renault ZOE, de Nissan Leaf, de Volkswagen e-Golf, de BMW i3 en de Smart EQ maar ook met de nieuwe Hyundai Kona Elektro, de Audi e-tron, de Kia e-Niro en de Jaguar I-Pace.

 

Zelf aan het stuur

Je neemt zelf plaats achter het stuur voor een rit van 5 tot 10 kilometer. De autohandelaar rijdt mee en geeft uitleg. Passagiers rijden mee op de achterbank. Je kan vanaf 12.30 uur ter plaatse inschrijven voor de autoritten op de weg. De ritten starten om 13 uur en daarna om het half uur. Je kan inschrijven voor meerdere ritten en zo kennismaken met verschillende auto’s. Twee ritten kunnen echter niet onmiddellijk na elkaar.

 

Elektrische motorfiets

Je kan ook een rit maken met een elektrische motor. Hiervoor hoef je niet in te schrijven maar heb je wel de nodige rijervaring nodig.

 

Infosessies

Tussen twee ritten door kan je een of meerdere korte infosessies bijwonen. In elke nieuwe sessie komt een andere praktische vraag over elektrisch rijden of laden aan bod. Wil je liever het verhaal van de spreker in één keer horen? Ook dat kan. Op dinsdag 4 juni 2019 om 20 uur bij Vormingplus, Sint-Pieterkerklaan 5, 8000 Brugge. Vooraf inschrijven via www.vormingplus-brugge.be/cursustabel

 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter