Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ooievaarsweekend op zaterdag 30 en zondag 31 maart in Zwin Natuur Park

Op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 organiseert de Provincie West-Vlaanderen een ‘Ooievaarsweekend’ in het Zwin Natuur Park. Zwingidsen staan er van 10.30 uur tot 16.30 uur klaar aan de ooievaarstoren om bezoekers een antwoord te geven op vragen zoals ‘Wat eten ooievaars?’, ‘Waarom trekken sommigen weg en blijven anderen hier?’, ‘Hoe planten ze zich voort?’, ‘Hoe oud kunnen ze worden?’, ‘Waarom staan ze op één poot?’ en ‘Waar komt het verhaal vandaan dat ze baby’s brengen?’

13 bezette ooievaarsnesten in het park 

Er zijn momenteel 13 nesten op de nestpalen verspreid in het park waarop de ooievaars hun plaats hebben ingenomen. De panoramatoren in het bezoekerscentrum geeft een mooi uitzicht op het park met de nesten. Van in de ooievaarstoren kan de bezoeker heel dicht bij de ooievaars en hun nesten komen, zonder ze te storen. Daar maken ze ook kennis met de levensloop van een ooievaar, aan de hand van nieuwe panelen met foto’s, teksten en tekeningen. Via hun pootring kunnen de Zwin-ooievaars opgemerkt en herkend worden. Op die manier komen vogelliefhebbers heel wat over hun trek te weten.

Extra activiteiten voor kinderen

Er is ook extra animatie voorzien voor kinderen: in het kijkcentrum kunnen ze, onder begeleiding van een gids, kleine windmolens maken en krijgen ze uitleg over hoe gevaarlijk wind en storm zijn voor vogels. Met de windmolens kunnen ze zelf zien als het ‘ooievaarsweer’ is (weinig wind) of storm. Daarnaast kunnen ze in de boshut luisteren naar het verhaal van Kobe en Cora, de ooievaars in het verhaal ‘Lentekriebels. Op voorhand inschrijven voor de extra activiteiten is niet nodig.
 

Praktisch – ‘Ooievaarsweekend’

Wanneer: op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019, van 10.30 uur tot 16.30 uur

Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist

Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

Praktisch – Extra activiteiten voor kinderen

Kinderworkshop: op zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur en op zondag van 10 tot 16 uur

Kinderverhaal: op zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur en op zondag van 10.30 uur tot 16 uur

Op voorhand inschrijven voor de extra activiteiten is niet nodig.

Voor meer info: https://www.zwin.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter