Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Open Wervendag in Sint-Niklaaskerk op zondag 19 mei

Op dinsdag 14 mei 2019 is aannemer Artes Group begonnen met de assemblage van de structuur van de torenspits voor de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle. De spits wordt beneden volledig samengesteld tot 4 grote segmenten. Binnen een paar weken zullen deze 4 segmenten dan met een grote kraan op de toren gemonteerd worden. Naar aanleiding van Open Wervendag kun je op zondag 19 mei deze indrukwekkende renovatiewerkzaamheden uitgebreid bewonderen.

Middeleeuws sacraal gedeelte gecombineerd met moderne evenementenhal

De bezoekers kunnen de werf op hun eigen tempo bezoeken tussen 10 en 17 uur. Aan de hand van filmpjes, foto’s, informatieborden en praktische voorbeelden geven de architecten en werfleiders je zoveel mogelijk uitleg over de werken in de kerk. Je verneemt er als bezoeker meer over de verschillende facetten van het hele restauratieproces. Je kan ook zelf ontdekken hoe de Constructive People van Artes de kerk herstellen naar zijn oorspronkelijke stijl (timmerwerk, stalen schrijnwerk, glas-in-loodramen, nieuwe klokken,..) in combinatie met de nieuwe multifunctionele evenementenhal. Artes trakteert na afloop elke bezoeker op een drankje.

Ontwerp je eigen glasraam en win een mooie prijs!

Jongeren kunnen hun eigen glasraam inkleuren of zelf ontwerpen. De creatievelingen met de mooiste kleurplaat en het mooiste ontwerp worden beloond met een mooie prijs. Tijdens het bezoek kan iedereen deelnemen aan een wedstrijd waarin je een rondleiding kunt winnen in het befaamde Atelier van Katrien Mestdagh gespecialiseerd in restauratie en creatie van glas-in-lood-ramen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter