Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Oplossing voor landbouwverkeer tussen Westkapelle en Maldegem

Door de landbouwers werd een oplossing gevraagd voor het landbouwverkeer tussen Westkapelle en Maldegem. Na verschillende tussenkomsten en overlegmomenten met het Agentschap Wegen & Verkeer is schepen Kris Demeyere als schepen van landbouw zeer blij dat er een oplossing uit de bus is gekomen. AWV heeft laten weten dat ze werkzaamheden hebben uitgevoerd om dit verkeer mogelijk te maken in afwachting van de verdere omvorming van de N49.

Beschrijving van het traject

AWV heeft de laatste weken werkzaamheden uitgevoerd die het mogelijk maken dat landbouwers op een vlotte en verkeersveilige wijze van Westkapelle richting Maldegem kunnen rijden. Landbouwvoertuigen kunnen vanaf de Dudzelestraat de ventweg van de A11 nemen tot aan de tunnel onder de A11 ter hoogte van de Roden Ossenstraat. Vervolgens rijden zij door de tunnel, slaan op het einde van de tunnel linksaf de Oude Heernisstraat in. Een 100-tal meter verder kunnen zij links een aangelegde steenslagpiste nemen die hen naar de pechstrook van de A11 leidt. De laatste 400 m tot de brug over de Damse Vaart rijden zij vervolgens op de pechstrook van de A11. 

AWV heeft hiervoor de steenslagpiste laten aanleggen op het land van familie Stroo, de betonnen New Jersey langs de A11 een deel laten inkorten (zodat landbouwvoertuigen makkelijk de pechstrook op kunnen rijden) en de nodige signalisatie laten aanbrengen (markeringen en borden). Op deze wijze wordt een degelijke, tijdelijke oplossing geboden voor het probleem tot de nieuwe brug over de Damse Vaart is aangelegd en de parallelweg is doorgetrokken richting Lapscheure. 

 

Het traject staat op de luchtfoto in het rood aangeduid. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter