Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Oxfam tweedehandswinkel Knokke-Heist bedankt schenkers tijdens “Week van de Gever”

Van 25 tot 30 maart, tijdens de Week van de Gever, zet Oxfam al zijn gevers extra in de bloemetjes. Want zonder mensen die mooie spullen schenken, geen tweedehandswinkels en dus ook geen strijd tegen armoede en ongelijkheid.

Met de lente voor de deur is het traditioneel tijd om op te ruimen en overbodige spullen het huis uit te krijgen. Wie een lenteschoonmaak houdt, kan de spullen in goede staat naar de tweedehandswinkel van Oxfam brengen in de Elizabetlaan 141 in Knokke-Heist (aan het Abraham Hansplein)

 “Alle spullen die je niet meer nodig hebt maar perfect nog een rondje mee kunnen, zijn welkom: kleren, schoenen, accessoires, huisgerief, speelgoed of boeken”, vertelt Angela . “Deskundige handen sorteren de goederen en maken ze klaar voor hergebruik.”

Zoals altijd krijgt iedereen die zijn spullen binnenbrengt een welgemeend bedankje en wordt verwend met een kopje koffie met iets lekkers erbij. En op zaterdag 30 maart is er zelfs een kleine attentie voorzien.

“Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je met een goed gevoel terug naar huis gaat: want je verandert er mensenlevens mee, over de hele wereld. De opbrengst van de verkoop gaat immers naar Oxfam-projecten wereldwijd”, vertelt Kathleen Mine, marketingmedewerker bij Oxfam Tweedehands.

Ook na de Week van de Gever kan je steeds terecht in de winkel met je herverkoopbare spullen.  Wil je meewerken aan de actie of nadien in de winkel ? Vrijwilligers zijn altijd welkom.
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter