Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Paljas Museumavond @Sincfala met optreden van Wildvuur

Op donderdag 11 juli 2019 start de eerste Paljas Museumavond om 19 uur met een gratis museumbezoek met gids gevolgd door het optreden van Wildvuur om 20 uur. Wildvuur is een warm muzi-kaal project waarin Nederlandstalige en West-Vlaamse nummers pop en kleinkunst centraal staan. Dit project lag reeds heel lang te smeulen tussen de oren van zanger/gitarist/songschrijver Willie Boy. Tussen de vele coverprojecten waarmee hij jarenlang op diverse podia zijn publiek warm kon maken lag Wildvuur te wachten op die éne extra vonk. Deze genster kwam er toen verschillende liedjes van een verhoogde temperatuur werden voorzien door violiste Hilde en zangeres Jenny. Slagwerkfinesse en basprecisie door de toegevoegde explosieve ritmesectie zorgen momenteel voor een sterk aangewakkerd Wildvuur.

5 museumavonden

Folk, shanty, kleinkunst en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor vijf bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2019 is het museum ook van 18.30 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 11, 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus.

Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Romeinen in de Zwinstreek".

Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Proeven'.

Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.

Om 20 uur start het optreden van de groep "Wildvuur" in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.

Deelname aan de museumavonden is gratis!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter