Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Plage Préférée in Heist met Laura Tesoro en Bazart

Voor Plage Préférée rijdt Kim Debrie opnieuw met een mobiele studio langs de Belgische kustlijn en maakt ze elke voormiddag drie uur radio op het ritme van de zomer. Op donderdag 25 en vrijdag 26 juli 2019 strijkt ze van 9 tot 12 uur neer op de zeedijk ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Muzikale gast op donderdag is Laura Tesoro. Vrijdag zorgt Bazart voor een mini-optreden.

In Plage Préférée ontvangt Kim Debrie bekend en minder bekend Vlaanderen. Je hoort sterke verhalen, leuke reportages en met wat geluk kan je een extra zakcent winnen met het zomerspel. Op donderdag 25 juli start het programma met een kersverse reportage over De Zoete Polder in de Hazegrasstraat. Je hoort ook een fragment uit de strandwandeling met Jeroen Meus. Albrecht Wauters zoekt en praat met mensen die wachten. Cocktailautoriteit Sofie Ketels serveert een zomerse cocktail. 

Op vrijdag 26 juli vertelt auteur Frieda Devinck over Duinbergen. Elke maandag stelt Kim een dier aan de luisteraar voor dat wacht om geadopteerd te worden. Vrijdag weten we hoe het met het beestje gesteld is en of hij een nieuw baasje heeft. Zanger David Vandyck en Thomas Berge komen langs voor een toffe babbel. North Sea Chefs Filip Claeys en Sergio Herman komen op Vrijdag Visdag praten over de stekelrog. Samen met Eneco gaat Plage Préférée elke week op vrijdag het strand op om afval te ruimen. Het is de bedoeling dat de mensen strand en dijk nog properder te maken.

Je kan luisteren naar Kim en haar gasten, maar je kan uiteraard ook langskomen en je helemaal onderdompelen in de zotte zomer van Radio 2. Online laten de programmamakers Plage Préférée ook leven. Check het op www.radio2.be of op de facebookpagina van Radio 2. Zo kom je over Knokke-Heist ook 5 interessante tips te weten die je zeker moet uitproberen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter