Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen Kneistival

Ligt je festivaloutfit al klaar? Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli 2019 vindt het gratis  pop- en rockfestival Kneistival plaats op het Heldenplein in Heist. De organisatie en lokale politie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het muziekevent vlot te laten verlopen. Volg steeds de richtlijnen van de politie, organisatie en bewakingsagenten. Hieronder lees je de veiligheids- en verkeersmaatregelen. Nieuw is alvast dat je niet langer met cash geld aan de bars kunt betalen.

 

Veiligheidsmaatregelen

De organisatie voorziet een toegangscontrole tot het muziekevent. Breng geen rugzakken of tassen mee naar Kneistival om lange wachttijden te vermijden. Aan de bars kun je niet langer contant met biljetten en munten betalen. Cashless betalen op Kneistival is een pak veiliger. Geldtransporten zijn voor de organisatie op deze manier overbodig en dat is een belangrijke factor geweest in de beslissing van het gemeentebestuur. Ook de kans op zakkenrollen bij bezoekers wordt op deze manier verkleind. Bancontact en de smartphone zullen aan de Kneistivalkassa misschien voor iets meer file zorgen omdat mensen aan deze manier van betalen moeten wennen. De betaalapp Payconiq heeft echter reeds heeft bewezen zeer snel te werken indien de gebruikers dit vooraf geïnstalleerd hebben op hun smartphone.

 

Verkeersmaatregelen
Op de Zeedijk-Heist is tijdens het muziekevent geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Kardinaal Mercierstraat en Albatrosstraat. Er is een omleiding voorzien via de Albatrosstraat. Op het Heldenplein is ook een algemeen parkeerverbod van kracht. Wil je de parkeer- en verkeersdrukte ter hoogte van het Heldenplein vermijden? Maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet. De kusttram stopt vlakbij de Kneistivalsite (halte Heldenplein). Op de site zijn ook verschillende fietsparkings voorzien.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter