Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Verkeersmaatregelen Zoute Grand Prix

Knokke-Heist staat van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober 2019 in het teken van de tiende editie van de Zoute Grand Prix. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeersmaatregelen om het event vlot en veilig te laten verlopen. Respecteer steeds de veiligheidsperimeters en volg de richtlijnen van de politie en seingevers.

​Omgeving Albertplein

De omgeving van het Albertplein is vier dagen het kloppend hart van de Zoute Grand Prix. De Zeedijk-Het Zoute is tussen het Lichttorenplein en de Oosthinderstraat parkeer- en verkeersvrij van maandag 7 oktober 2019 om 5 uur tot dinsdag 15 oktober 2019 om 21 uur. Tijdens het event geldt hierop een uitzondering. De Zeedijk-Het Zoute is dan parkeer- en verkeersvrij op donderdag 10 oktober 2019 van 7 tot 2 uur, vrijdag 11 oktober 2019 van 7.30 tot 2 uur en op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 van 7.30 tot 23 uur.

Ook de Kustlaan is tussen het Driehoeksplein en de Sparrendreef parkeer- en verkeersvrij op vrijdag 11 oktober 2019 van 14.30 tot 2 uur en zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 van 11.00 tot 21.00 uur. Op andere momenten is de Kustlaan enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Parking

Voor het grote publiek is de parking Hippique in de Nieuwstraat beschikbaar. De parking is enkel te bereiken via het traject Natiënlaan, Kalvekeetdijk, Westkapellestraat en Nieuwstraat. In de Nieuwstraat is vanaf het kruispunt Nieuwstraat-Westkapellestraat éénrichtingsverkeer van kracht in de richting van de Cipressenstraat.

Een shuttledienst brengt de bezoekers naar het centrum van Knokke op wandelafstand van het Albertplein. Voor meer info over de parking en shuttledienst: www.zoutegrandprix.be

Vermijd de omgeving van het Albertplein zoveel mogelijk met de wagen. Maak gebruik van de parking Hippique, het openbaar vervoer of kom te voet of met de fiets naar het event.

 

Donderdag 10 oktober

Donderdag vindt van 13 tot 18 uur de Zoute Rally Proloque plaats. Tijdens de proloog is geen verkeer toegelaten in de Krinkeldijk, Zaalkeetstraat, Hoekestraat, Oostkerkestraat, Oude Heernisstraat, tunnel onder de A11 en parallelweg langs de A11 vanaf de tunnel tot de Roden Ossenstraat.

Vrijdag 11 oktober

Vrijdag vindt van 8 tot 18 uur de eerste rit van de Zoute Rally plaats. Vanaf 15.30 uur keren de deelnemers samen terug naar het Albertplein via de wandelweg van de zeedijk.

Zaterdag 12 oktober

Zaterdag staat van 8 tot 18.30 uur de tweede rit van de Zoute Rally geprogrammeerd. Vanaf 15.30 uur keren de deelnemers samen terug naar het Albertplein. De Kustlaan is dan volledig verkeersvrij.

De Hazegrasstraat is van 11 tot 23 uur afgesloten voor alle verkeer tussen het Oosthoekplein en rondpunt met de Retranchementstraat. Van 11 tot 21 uur is ook een verkeersluwe zone van kracht in de Hazegrasstraat (tussen het rondpunt met de Retranchementstraat en Kalvekeetdijk), Bronlaan, Kustlaan, Sparrendreef en Elizabetlaan (tussen het rondpunt met de Zoutelaan en het Albertplein). Er is een omleiding voorzien via de Kalvekeetdijk.

Van 14 uur tot middernacht is de Sparrendreef ter hoogte van het kruispunt met de Boslaan afgesloten voor het verkeer in de richting van de Royal Zoute Golf Club.

Zondag 13 oktober

Zondag start van 9 tot 11 uur de Zoute GT Tour. De deelnemers wacht een uitdaging in de Elizabetlaan met de Zoute GT Sprint. Van 12 tot 14 uur is de Elizabetlaan voor de GT Sprint verkeersvrij in de richting van Zeebrugge tussen de Anemonenlaan en Parkstraat. Er is een omleiding voorzien via de Anemonenlaan en Zeedijk-Heist. Ook in de richting van Knokke is de Elizabetlaan afgesloten tussen de Vuurtorenstraat en Kursaalstraat. Er is een omleiding voorzien via de Heistlaan of de Knokkestraat.

De Hazegrasstraat is van 9 tot 23 uur afgesloten voor alle verkeer tussen het Oosthoekplein en rondpunt met de Retranchementstraat. Van 9 tot 21 uur is ook een verkeersluwe zone van kracht in de Hazegrasstraat (tussen het rondpunt met de Retranchementstraat en Kalvekeetdijk), Bronlaan, Kustlaan, Sparrendreef en Elizabetlaan (tussen het rondpunt met de Zoutelaan en het Albertplein). Er is een omleiding voorzien via de Kalvekeetdijk.

Van 8.30 tot 17 uur is de Sparrendreef ter hoogte van het kruispunt met de Boslaan afgesloten voor het verkeer in de richting van de Royal Zoute Golf Club.

Vanaf 12.45 uur is extra verkeershinder mogelijk op de Zeedijk-Het Zoute door de passage van de deelnemende wagens van de Zoute GT Tour en Zoute Concours D'élégance.

Voor alle info:   https://www.myknokke-heist.be/nl/zoute-grand-prix-praktische-info

Met bijkomende vragen over de Zoute Grand Prix kan je terecht op het nummer 0800 111 51.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter