Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Wandeling over spechten, zangvogels en vroege voorjaarsbloeiers

Op zondag 24 maart 2019 organiseert Natuurexploratie een geleide natuurwandeling in de Zwinduinen. De vroege lente is de ideale periode om in het duin en duinbos een aantal vogelsoorten waar te nemen.  Zolang er niet te veel bladeren aan de bomen zijn, is het veel makkelijker om bv. spechten te zien.  Bovendien zijn immiddels doortrekkende zangvogeltjes en eerste zomergasten als Roodborsttapuit en Boomleeuwerik te spotten.

Wandelaars maken een mooie kans op een ontmoeting met roofvogels als Buizerd en Sperwer die in dit prachtige duingebied vertoeven en broeden. Als de zon dan nog even wil schijnen, kunnen Buizerds het lentegevoel krijgen en de balts aanvatten. En uiteraard staan ook de eerste voorjaarsbloeiers al in bloei, zoals Grote ereprijs, Gewione en Zandhoornbloem, Kleine veldkers, Witte winterpostelein, Vroegeling en Paarse dovenetel, maar ook de Wilde narcis en Maarts viooltje zouden nu in bloei moeten staan.

En zodra de eerste bloempjes er zijn en het voorjaarszonnetje van de partij is, merken we ook de eerste insecten op.  Vooral hommels, zweefvliegen en enkele vlindersoorten verschijnen op zoek naar de eerste nektar.

Uiteraard is het ook uitkijken naar activiteit van de eerste amfibieën ook al zijn de nachttemperaturen nog wat laag voor veel trek.

  • Afspraak: om 14 uur aan het Oosthoekplein te Knokke-Het Zoute.
  • Praktisch: stevig waterdicht schoeisel of laarzen noodzakelijk, verrekijker en eventueel loep.
  • Organisatie: Natuurexploratie.
  • Gids: Patrick Demaecker - T 050 519 101 of 0475 40 79 29
  • Deelname: gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers  € 2,5 en max. € 5.  Kinderen onder de 12 jaar gratis.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter