Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Weet jij wanneer je tuinmachines mag gebruiken?

De algemene politieverordening, waarin er gemeentelijke wetgeving is opgenomen rond gebruik van tuinmachines en pesticiden, is van kracht sinds 1 juni 2018. Je kan die verordening hier nalezen: https://www.knokke-heist.be/algemene-politieverordening. Wist jij dat je niet op elk moment van de dag tuinmachines mag gebruiken? En dat je tijdens de zomer niet alle soorten tuinmachines toegelaten zijn? We zetten alle regeltjes hieronder nog even op een rijtje.

Je mag tijdens de week en overdag in je tuin motoren en motorisch aangedreven werktuigen gebruiken, maar dat mag niet tussen 22 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens, noch op zondagen en wettelijke feestdagen.

Ook voor heggenscharen en bladblazers op 2-taktmotoren die je gebruikt voor je tuinonderhoud gelden er bepaalde regels. Zo mag je die tijdens de paas- en zomervakantie niet gebruiken in de toeristische zone.

Vanaf de paasvakantie van 2021 is het gebruik van deze toestellen zelfs helemaal verboden in de toeristische zone. Uitzonderingen hierop zijn enkel mogelijk door een burgemeesterbesluit.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter