Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Werkzaamheden Knokkestraat en Kursaalstraat

In het kader van de voorbereidende werken Heldentorens in Heist worden er vanaf maandag 27 mei tot en met maandag 3 juni 2019 wegwerkzaamheden in de Knokkestraat uitgevoerd. Dinsdagavond 4 juni 2019 zal de Elizabetlaan/Nicolas Mengélaan na de asfalteringswerkzaamheden terug volledig voor het verkeer worden opengesteld.

Rioleringsdeksels Knokkestraaat

Vanaf maandag 27 mei tot en met zondag 2 juni 2019 worden de rioleringsdeksels in de Knokkestraat tussen de Noordstraat en de Kursaalstraat op niveau gebracht. Er is dan enkel plaatselijk verkeer toegelaten vanaf het kruispunt met de Polderstraat/De Rampe tot aan de Kursaalstraat. Er geldt een stilstaan- en parkeerverbod en een snelheidsbeperking tot 30 km/u vanaf de Noordstraat tot de Kursaalstraat.

Asfalteringswerkzaamheden

Op maandag 3 juni 2019 starten de asfalteringswerkzaamheden in de Knokkestraat vanaf het kruispunt met de Noordstraat (kruispunt inbegrepen) tot en met het kruispunt met de Kursaalstraat en in de Kursaalstraat vanaf het kruispunt met de Knokkestraat tot aan de Elizabetlaan. Hieronder vind je de verkeersmaatregelen in de Kursaalstraat, Stadhuisstraat,  Knokkestraat,  Noordstraat, Visserstraat, Garnaalstraat en Brouwersstraat

Verkeersmaatregelen

Kursaalstraat

De Kursaalstraat wordt afgesloten vanaf de Knokkestraat/Vlamingstraat tot aan de Elizabetlaan. De rijrichting wordt omgedraaid. De Kursaalstraat is bijgevolg voor normaal verkeer toegankelijk vanaf de rotonde met de Markstraat/Bondgenotenlaan/Westkapellestraat tot aan de Dwarsstraat. Dit verkeer kan dan via de Vissersstraat, de Pannenstraat en de Moefe de Knokkestraat bereiken. (Vracht)verkeer vanaf 3,5 ton en of langer dan 8 meter mag enkel als plaatselijk verkeer rijden tot aan de Kerkstraat en vervolgens via de Kerkstraat in de richting van de Heistlaan. Tussen de Guido Gezellestraat en Kerkstraat is er een laad- en loszone voorzien.

Vanaf de Elizabetlaan, zowel uit de richting van Knokke, als uit de richting van Zeebrugge, wordt het verkeer met de Kursaalstraat als bestemming, omgeleid via de Vuurtorenstraat – Hermans Lybaertstraat – Marktstraat.

 

Stadhuisstraat

Om de verkeersveiligheid en- doorstroming in de schoolomgeving te optimaliseren wordt de rijrichting in de Stadhuisstraat omgedraaid en bijgevolg toegankelijk vanaf de Kursaalstraat in de richting van de de Vrièrestraat.

 

Knokkestraat

De Knokkestraat is afgesloten vanaf het kruispunt met de Noordstraat (kruispunt inbegrepen) tot aan de Kursaalstraat. Enkel plaatselijk verkeer is toegelaten vanaf het kruispunt met de Polderstraat/De Rampe tot aan de Moefe.

 

Noordstraat, Visserstraat, Garnaalstraat, Brouwersstraat

Enkel plaatselijk verkeer is in deze zijstraten toegelaten vanaf de Pannenstraat tot aan de Knokkestraat.

 

Parking Knokkestraat

De parking is enkel toegankelijk vanaf de Elizabetlaan ter hoogte van de Noordstraat

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter