Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Wil jij meer weten over wilde planten en wat je ermee kan doen? Volg dan de wildplukopleiding!

Sinds 4 jaar geeft Lieve Galle in samenwerking met de dienst Milieu, Natuur & landbouw wildplukopleidingen in het Directeur-generaal Willemspark in Heist. Lieve is een gekwalificeerd herboriste, natuurgids en docente volksgeneeskunde en levensfilosofie. Zij is auteur van het boek Wildly Nourished en schrijfster voor Plant Healer Magazine.

Wilde planten bevatten veel meer gezonde stoffen zoals fytonutriënten, salvestrolen, bitterstoffen, enz. dan gekweekte planten. Wist je dat we in vergelijking met 100 jaar geleden nu 5 appels moeten eten i.p.v. 1 appel om dezelfde hoeveelheid vitamines binnen te krijgen? Voor wie meer wil leren over eetbare en medicinale wilde planten, het maken van zalf en kompressen en het fabriceren van kruidenolie en –azijn, is de wildplukjaaropleiding dus meer dan ideaal.

Gebeten? Hou dan de website van Lieve, www.kruidencursus.com goed in de gaten. Vanaf eind november 2019 kun je je opnieuw inschrijven voor de nieuwe opleiding die start in maart 2020 en maandelijks plaatsvindt tot en met november 2020.

De combinatie van theoretische en praktische kennis zorgt ervoor dat je na dit jaar zelf aan de slag kan met diverse wilde planten.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter