Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zakman door het Vernieuwd Gents Volkstoneel

Op zondag 20 oktober 2019 om 20 uur is het Vernieuwd Gents Volkstoneel te gast in het CC Scharpoord. Voor de theatervoorstelling Zakman doet het Vernieuwd Gents Volkstoneel andermaal beroep op Jo Van Damme die met zijn gevatte dialogen en verrassende plots het genre van het volkstheater nieuw leven inblaast. Gegarandeerd wordt het weer lachen deze avond!

Het verhaal

In het centrum van Gent, tussen de shoppers en de toeristen, tussen de pracht en praal van het Lam Gods en het Gravensteen, heeft in een bushokje een clochard zijn permanente intrek genomen. Het is misschien een kant van een van de mooiste steden van Vlaanderen die niet iedereen even graag ziet en ruikt. De reacties gaan van ergernis tot jolijt, maar aanvankelijk laat men begaan. Tot de dakloze op een dag wordt aangerand en bestolen. Dàt gaat te ver, vinden sommigen. Het moest er wel van komen, zeggen anderen. Het is het begin van een verwoede discussie waarin verschillende partijen een min of meer elegante oplossing voor het probleem in pacht beweren te hebben. Tot nòg iemand het welletjes vindt: Zakman strikes back.
 

Tekst: Jo Van Damme / Regie: Frank Van Laecke / Muziek: Steven Prengels / Spel: Heidi De Grauwe, Bob De Moor, Jurgen Delnaet en Katelijne Verbeke + koor
Productie: Twijfel vzw voor Vernieuwd Gents Volkstoneel

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter