Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zaterdag 5 oktober CultuurCocktail - Vind energie in de natuur met de workshop ‘Bosbaden’

De CultuurCocktail op zaterdag 5 oktober 2019 in het cultuurcentrum en de bib Scharpoord staat dit jaar in het teken van “energie”. Een van de vele leuke en leerrijke activiteiten is een sessie bosbaden. Shinrin-yoku is een nieuwe hype die vanuit Japan is overgewaaid naar onze contreien. Bosbadcoach Ingeborg Verplancke dompelt je van 9.30 tot 11.30 uur onder in de adembenemende kunst en wetenschap van forest bathing.

Stress vergt steeds meer van onze gezondheid en door regelmatig een bosbad van twee uur te nemen kan je je bloeddruk verlagen, stress verminderen, de gezondheid van je hart en bloedvaten verbeteren, je bloedsuikerspiegel verlagen, je concentratie verbeteren, depressie verhelpen, de pijngrens verleggen, meer energie krijgen, je immuunsysteem versterken, de productie van antikankereiwitten doen toenemen, afvallen én beter slapen.

Volgens Edward Wilson, een Amerikaans bioloog, zoekt iedere mens naar een band met de natuur.  Als we er van gescheiden zijn, lijdt onze gezondheid er onder. De energie van bomen en bossen brengt ons dichter bij onszelf, brengt rust in ons hoofd en raakt ons hart. Deze workshop belicht kort de werking van bosbaden en reikt eenvoudige belevingsoefeningen aan. De deelnemers zetten hun innerlijke en uiterlijke zintuigen in om de verbondenheid met de natuur te herstellen en lichaam en geest te versterken. Zorgen en spanningen maken plaats voor rust en vertrouwen. De workshop vindt zowel binnen als buiten plaats. Vooraf inschrijven in de bib is gewenst.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter