Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zomercampagne AGSO: keer het tij, ga voor plasticvrij!

De gloednieuwe zomercampagne van het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkling (AGSO) Knokke-Heist doet dit keer een oproep om bewuster om te gaan met plastic afval. Opnieuw gaan jobstudenten in juli en augustus op pad met een bakfiets en een photobooth om inwoners en bezoekers te sensibiliseren om milieubewuster met afval om te gaan.

Plastic soep

Dat er een plastic soep is van kilo’s aan zwerfvuil in onze zeeën en oceanen, die verantwoordelijk is voor de dood van duizenden vogels en zoogdieren, begint stilaan bij iedereen door te dringen. Dat we er iets aan kunnen doen ook: plastic voor eenmalig gebruik zoals rietjes en bekertjes wordt vanaf 2021 officieel uit de handel genomen in alle Europese lidstaten en in Canada. Maar voor het zover is, kunnen we er ons ook al van bewust zijn. In België zijn plaatsen waar veel dagjesmensen komen, zoals de kust, een probleemzone omdat al die passanten vaak plastic afval achterlaten. Knokke-Heist lanceert daarom een speciale zomercampagne. Het AGSO schreef de slogan “Keer het tij, ga voor plasticvrij” op het strand van Knokke-Heist en roept iedereen op om via de sociale media deze boodschap verder te verspreiden.

Creëer je eigen klimaatfoto met tip om het plastic afval te verminderen

In opdracht van het AGSO- Afvalbeheer zijn ook jobstudenten in de toeristische zones dagelijks op stap met een bakfiets en een photobooth. Iedereen die wil kan een eigen tip om plastic te minderen neerschrijven en zich met die tip laten fotograferen. De foto’s worden dan naar het e-mailadres van de geportretteerde gestuurd, zodat hij of zij de foto kan delen via sociale media. Als je instemt om te poseren voor een ‘klimaatfoto’ met originele plasticvrije tip, krijg je in ruil een duurzaam gadget cadeau zoals een eco-zonnebril of brooddoos gemaakt uit o.m. tarwe, stro of bamboe gecombineerd met herbruikbaar plastic.  Uiteraard mag je ook een selfie nemen en dit verder verspreiden via de sociale media. Like, share en deel je ecologische boodschap met al je cybervrienden onder het motto #KnokkeHeistPlasticvrij. Zo kunnen we samen het zwerfvuil verminderen en aanpakken!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter