Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zomerparcours zorgt voor extra beleving in Zwin Natuur Park

Tijdens de zomervakantie zorgt de Provincie West-Vlaanderen voor extra beleving langs het huttenparcours in het Zwin Natuur Park. Nog tot zondag 1 september 2019 staan er tal van activiteiten op het programma voor jong en oud. De hele dag zijn er verschillende activiteiten, zowel in de voor- als in de namiddag. Er zijn ook dagactiviteiten en gedurende de hele zomer staan er Zwingidsen in de themahutten op het belevingsparcours van het park. (foto’s provinciebestuur West-Vlaanderen)

Voormiddagactiviteiten

De hele zomervakantie lang zijn er elke voormiddag extra kinderactiviteiten in de boshut en het kijkcentrum: knutselen, een voorleesverhaal of gezelschapspelletjes in het teken van verschillende thema’s. Van 22 juli tot 11 augustus 2019 staat alles in het teken van de plasticsoep. Van 12 augustus t.e.m. 1 september 2019 is het centrale thema de boomkikker. In augustus komt er nog een activiteit bij, want dan staat de vogelringer elke voormiddag klaar om vogels te ringen. Wie dit live wil meemaken kan elke dag tussen 10 uur en 12 uur terecht in de ringhut.

Namiddagactiviteiten

In de namiddag kunnen bezoekers in het kijkcentrum terecht voor het zoutwaterlabo, uniek in België. Een gids vertelt alles over het zoutwaterleven, dat je van dichtbij kunt bekijken door de microscoop.

Dagactiviteiten

De hele dag lang kunnen bezoekers terecht in de kijkhut en de labohut. In de kijkhut toont een Zwingids door de telescoop welke vogels er te zien zijn op het broedeiland en staat hij alle bezoekers te woord met een boeiende uitleg. In de labohut kunnen de bezoekers de kleinste zoetwaterdiertjes van dichtbij bekijken onder de microscoop. In de ringhut is er in juli doorlopend een film te zien over het ringen van vogels.

Daarnaast kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar de hele zomervakantie op zoek naar de schatkist van ‘Vlieg’ aan de hand van een leuke zoektocht.

Data: tot en met 1 september 2019
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Het zomerparcours is inbegrepen in een standaard ticket. Daarnaast is de zomertentoonstelling ‘Guillaume Bijl, Sorry installatie 2019’ die loopt van 30 juni tot 15 september, ook inbegrepen in het toegangsticket tot het Zwin Natuur Park.
Prijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter