Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zondagbabbel Ina de Wash op 12 mei

Op zondag 12 mei 2019 om 10 uur houdt Cas Goossens in Cafécultuur een Zondagbabbel met Ina De Wash (°1973). Ina woont al 20 jaar in Knokke-Heist en is sinds 1 januari 2017 directeur van het Zwin Natuur Park. Na haar studies Germaanse Talen en postgraduaat Media- en Informatiekunde aan de KU Leuven werkte ze in het bedrijfsleven in Engeland. In 1998 vertegenwoordigde ze ook West-Vlaanderen als storyteller op het internationaal Sans Frontières project “Muze” in Engeland en Ierland. Terug in België, kwam ze al snel bij de provincie West-Vlaanderen terecht, waar ze ondertussen meer dan 20 jaar werkt.

De internationale ervaring die ze tijdens haar studies in Keulen (Duitsland) en haar werk in Wells (Engeland) opdeed, breidde ze bij de provincie West-Vlaanderen uit door gedurende 18 jaar in te staan voor de coördinatie van de samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Ze begeleidde verschillende grensoverschrijdende projecten, in het bijzonder rond toerisme, natuur, cultuur en welzijn.

Ina De Wasch zet het vernieuwde Zwin Natuur Park verder nationaal en internationaal op de kaart, en dit in goede samenwerking met de gemeente Knokke-Heist. Het vroegere vogelpark is ondertussen uitgegroeid tot een echt natuurpark waar verschillende facetten rond natuurbeleving en verwondering centraal staan. De tentoonstelling “Wildlife Photographer of the Year” uit Londen was in het Zwin Natuur Park een schot in de roos. Ina zorgde ook voor een nauwe samenwerking met het Franse Parc Du Marquenterre uit de Baai van de Somme. De grensoverschrijdende samenwerking met Zeeland is voor haar een evidentie. Het natuurgebied kent immers geen grenzen. Ina gelooft sterk in de toekomst van het Zwin Natuur Park en is omringd door enthousiaste en gedreven mensen. Voor haar is teamwork een cruciale sleutel tot succes en betekent iedere medewerker een belangrijke schakel in het welslagen van het park.

Ina De Wasch is gehuwd en moeder van drie kinderen, die in Knokke-Heist geboren en getogen zijn.
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter