Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Senioren identificeren foto’s uit beeldendatabank van de gemeentelijke dienst Erfgoed

Elke eerste vrijdag van de maand van 14 tot 17 uur vindt in het ontmoetingscentrum De Vierbote in de de Vrièrestaat 26 in Heist een bijeenkomst plaats in het kader van het beelddatabankproject van de dienst Erfgoed. Met dit initiatief roepen de medewerkers van het museum Sincfala in samenwerking met de Seniorenadviesraad de hulp in van inwoners en tweedeverblijvers om mee oude foto’s te identificeren. Wie staat er op de foto’s? Waar en wanneer zijn de beelden genomen? Welk verhaal zit er achter? Dankzij de medewerking van al die vrijwilligers komen de verzamelde gegevens in de digitale collectie en zijn ze online doorzoekbaar. Meteen is het ook voor Museum Sincfala in de toekomst makkelijker om fotomateriaal in tentoonstellingen te verwerken.

Oud fotomateriaal welkom in Sincfala

Naast de kennis over wie of wat op de foto’s staat, is de dienst Erfgoed nog steeds op zoek naar oud fotomateriaal. Wie naar een bijeenkomsten komt, kan oude foto’s meebrengen, ook wanneer ze in een album zitten. De medewerkers in Sincfala weten dat foto’s dierbare dingen zijn, dus krijg je ze na verwerking netjes terug.

Gezocht: senioren voor foto-identificatie in De Sint-Joris en Westpunt

De dienst Erfgoed is nog op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om ook in de ontmoetingscentra de St.-Joris in Knokke en Westpunt in Westkapelle samen te komen om oude foto's in te scannen en te identificeren.

Je kan de identificatieboekjes ook raadplegen in de bibliotheek van Museum Sincfala. Na je keuze van het onderwerp leggen de medewerkers van de dienst Erfgoed  een reeks boekjes voor je klaar die je dan kan bekijken en voorzien van commentaar. Hiervoor maak je best wel eerst een afspraak!

Het museum Sincfala zoekt ook vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto’s in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is daarbij altijd handig.

Voor meer info:

Sincfala, Museum van de Zwinstreek, Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist
Tel.: 050 530 730
Fax.: 050 630 406
E-mail: sincfala@knokke-heist.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter