Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Code rood vanaf maandag 16 november

De activiteiten van MAAK | academie hervatten op maandag 16 november 2020 onder code rood.

Nieuwe richtlijnen vanuit Brussel 

Tijdens de tweede week van de herfstvakantie kregen we zeer laat het nieuws vanuit het ministerie van onderwijs dat de invulling van code rood aangepast werd. De principes zijn nu de volgende: 

•             De lessen voor leerlingen jonger dan 12 jaar blijven behouden zoals voorheen. Enige uitzondering zijn de zanglessen: het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle leeftijden. 

•             Voor leerlingen ouder dan 12 jaar wordt afstandsonderwijs georganiseerd. Enkel 1-op-1-lessen zijn mogelijk.  

Les in kleine groepjes van maximaal 4 leerlingen, waarvan voor de vakantie nog sprake was, is volgens de nieuwe regelgeving niet meer mogelijk. Ondanks deze tegenslag blijven onze leerkrachten niet bij de pakken zitten en zijn ze volop in de weer om voor alle leerlingen – ondanks de moeilijke omstandigheden – kwaliteitsvol onderwijs te voorzien. 

 

Wat betekent dit voor jouw lessen? 

Jouw leerkracht zal je heel snel contacteren om afspraken te maken rond jouw lessen, die zowel live als online kunnen georganiseerd worden. Hou je mailbox dus zeker in de gaten.  

Al onze leslocaties blijven open en ook de rijen en busjes van Wonderwijs blijven actief. Zal jouw kind eenmalig of voor een tijdje geen gebruik maken van de bus of de rij? Gelieve dan onze collega’s van de dienst jeugd te verwittigen via jeugd@knokke-heist.be of op T 050 630 800. 

 

Veiligheid voorop 

Veilige lesomstandigheden zijn belangrijker dan ooit. We brengen je graag de huidige maatregelen onder de aandacht: 

•             Leerlingen vanaf 12 jaar dragen altijd een mondmasker en houden afstand, tenzij de leerkracht anders vraagt. Leerlingen van alle leeftijden dragen een mondmasker bij het zingen. 

•             Blijf thuis als je ziek bent, als je quarantaine hebt of als jij of een familielid een testresultaat afwachten. Gelieve altijd de medewerkers van het secretariaat te verwittigen als je besmet bent, getest moet worden en/of quarantaine hebt, zodat ook wij de nodige maatregelen kunnen nemen ten aanzien van leerkrachten en medeleerlingen.  

•             Ontsmet je handen wanneer je de academie betreedt. Aan het begin van de Lichtstraat vind je ontsmettingsgel. Ontsmet je handen ook als je de klas binnenkomt. 

•             Handhygiëne is sowieso erg belangrijk - ook na toiletbezoek, bij het verlaten van de academie, na hoesten, snuiten, niezen … 

•             Reinig grondig instrumenten, materiaal, gereedschappen en machines voor en na elk gebruik.  

•             Kom enkele minuten voor de start van de lessen aan in het gebouw.   

•             Houd je aan de bewegwijzering. Overal geldt eenrichtingsverkeer. Wie naar boven moet, neemt de trap naast de lift. Wie terug naar beneden wil, neemt de trappen in de beeldtoren.  

•             Gebruik de lift niet of zo weinig mogelijk.  

•             Blijf niet hangen en praten in de gangen of in de Lichtstraat.  

•             Als je kopies wil nemen: dat kan. Reinig de kopiemachine voor gebruik met het materiaal dat je naast het toestel vindt. 

 

We bedanken je om met dit alles rekening te houden en hopen onze lessen zo op een veilige en kwaliteitsvolle manier te kunnen blijven aanbieden. 

Voorlopig geldt deze regelgeving tot 13 december 2020. Op 1 december 2020 wordt tussentijds geëvalueerd. We houden je natuurlijk op de hoogte van eventuele wijzigingen.  

Vragen of bezorgdheden? Het secretariaat helpt je graag.