Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

2 lesmomenten per week (8 lesuren)
Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het volgen van deze opleiding.

Ben jij ook zo nieuwsgierig om jouw blik, die van de camera en van de toeschouwer te leren kennen? In het atelier fotokunst toont de spiegelreflexcamera ons een nieuwe wereld en leer je het onverwachte weer te geven voor een publiek. Tijdens het eerste jaar stellen we onze camera scherp op een zelfgekozen onderwerp. Sluitertijd, ISO-waarde en diafragma zijn technieken die je je volledig eigen maakt en waarmee je alledaagse beelden doorbreekt op een speelse en leerrijke manier.

In de daaropvolgende jaren keren we de camera binnenstebuiten en leren we de mogelijkheden van deze machine grondig kennen. In verschillende

opdrachten ontdekken we de inhoudelijke, creatieve of technische mogelijkheden ervan. Om onze blik nog verder te verruimen doen we vaak een uitstap naar tentoonstellingen. "Hoe maak je een boeiend portret? Hoe verander je een alledaags object in iets bijzonder? Hoe brengen we een documentaire in beeld? Hoe creëer je een fotografisch verhaal?" Samen met jouw verbeelding, gedurfde toepassingen in Photoshop en analoge verschijnselen in de donkere kamer zoeken we antwoorden op die vragen en beweeg je je in de richting van jouw eigen afstudeerwerk.

Laat je meevoeren door het licht en vind jouw eigenzinnige blik in de fotografie.