Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Tekenkunst (exploratieatelier) - NIEUW!

Exploratieatelier tekenkunst
1 lesmoment per week (4 lesuren)

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het volgen van deze opleiding.

>>> Wees welkom voor een gratis en vrijblijvende proefles! Contacteer ons op T 050 630 850 of via maak@knokke-heist.be

Er zijn 2 leertrajecten mogelijk binnen de optie tekenkunst. Als beginnende leerling kan je de keuze maken tussen het standaardtraject (8 uur les per week) of dit exploratieatelier (4 uur les per week), dat je twee schooljaren kan volgen. Daarna schakel je sowieso over naar het standaardtraject.

In dit atelier zien we leren tekenen en schetsen als een beginpunt van een veel bredere beeldende zoektocht in MAAK. We verkennen wat tekenen vandaag kan betekenen als een vorm voor het ontwerpen, noteren, studeren en creëren.

Er is aandacht voor het leren tekenen, het vormonderzoek, hoe je de waarneming kan vertalen naar een blad papier, hoe je via het tekenen meer kan leren zien, hoe je via de tekening experimenteert met beelden. We verkennen tekenen binnen zowel een historische als een hedendaagse context.De aanleidingen liggen in klassieke thema’s als de waarneming, portret, het lichaam, landschap, maar ook in meer experimentele vormen

van tekenen zoals hergebruiken van de bestaande beeldencultuur, ruimtelijk tekenen, digitaal tekenen, vertrekken vanuit niet visuele prikkels, schrifturen verkennen …

Verschuiven, weglaten, overdrijven, verplaatsen, deformeren, transformeren, projecteren, recycleren, verknippen en monteren zijn maar enkele tekenkundige strategieën. Ze breken letterlijk en figuurlijk het beeld open en zetten allerlei associaties in beweging. Tekenen is actief doen. Het is een praktijk die een avontuur van allerlei mogelijke materialen, technieken en toepassingen met zich meebrengt.