Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Spruitenfestival

Van woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november ben je van harte welkom op ons Spruitenfestival in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord

Met heel veel enthousiasme telen we voor jullie een programma vol theater, film, workshops, circus, literatuur en nog veel meer.

Je bent elke dag welkom in CC Scharpoord waar we op 30 oktober feestelijk starten met de theatervoorstelling ‘Badaboum’ en er op los knallen met Trashbeatz!

Het Spruitenfestival is voor het hele gezin. Ouders, grootouders, kleine broer, grote zus, voor iedereen is er wat wils. Zelf de allerkleinste spruit geniet bij ons van cultuur.

Euro’s?

Neen spruitjes.
Op dit festival bepaal jij, stoere prinses of koene rakker, wat je wilt doen of waar je centjes voor wil betalen. Hiervoor heb je spruitjes nodig.
1 spruitje kost € 2 of koop een zakje met spruitjes. Je kan je spruitjes gebruiken van woensdag t.e.m. zondag.

 

ZOEKTOCHT VOOR SPEURNEUZEN

Woensdag 30 oktober t.e.m. zondag 3 november
Bibliotheek Scharpoord

Woensdag t.e.m. vrijdag: 10 – 19 uur
Zaterdag t.e.m. zondag: 10 – 17 uur

In de tuin rond de bib bouwt de boomkunstenaar een kunstwerk. Jij kan met takken en twijgen meebouwen aan deze kunstinstallatie. In de bib puzzel jij met woorden en boeken een letterboom die je achteraf mee naar huis mag nemen.

Gratis

Workshop TRASHBEATZ

Woensdag 30 oktober
Tuin CC Scharpoord

Performance:
14.30 en 16.10 uur (duur 20 min.)
Massaworkshop: 17 uur

Trashbeatz is opgericht in 2003 met als doel mensen op een speelse, creatieve manier kennis te laten maken met de thema’s muziek en ecologie.

Wist je dat er muziek zit in afval?
Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke muziekinstrumenten en haalt er aanstekelijke deuntjes uit. Van een levend drumstel tot een swingende xylofoon, alles kan! Het zal onmogelijk worden om stil te staan.

Om 17 uur nemen ze je mee naar de tuin voor een heuse massaworkshop! Je maakt muziek met afval. Je krijgt een eigen instrument, gemaakt uit allerhande waardeloos materiaal zoals potten, pannen, ketels, blikjes, bidons,... Met twee stokken in de hand verken je ritme en dynamiek.
Samen boksen we een nummer in elkaar en knallen we het Spruitenfestival met heel veel goesting in gang!

Gratis

Toneel Badaboem (6+) - Nic Balthazar

Woensdag 30 oktober
Schouwburg CC Scharpoord

15 uur (duur 70 min.)

Een poëtisch verhaal over een hopeloos verliefde trommelaar op een prachtige drumster. Van trommelkorpsen over rock-bands tot techno.
Het ultieme muzikale familiespektakel. Jong en oud gaan naar buiten met een brede smile op de lippen, en de BadaBoem-meezingers in de kop. Een wervelend videospektakel ondersteunt een show waarin ook het publiek slagwerker wordt.

Met de ongelooflijke Bert Huysentruyt (Broken Circle Breakdown, Zingaburia op Ketnet, Kosmoo op Kzoom en drummer bij Gorki, Lady Linn, Lenny en de Wespen,...) en de
fantastische drumster Annebelle Dewitte (The Advent of March, The Andrews Brothers en het Annebelle Dewitte Quartet).

€ 10 / € 8 KH Uitpas, -12 jaar, BILL, groepen +10 pers.

Klik hier voor tickets

Kermis DE MALLEMOLEN EN HET FORT (3+)

Donderdag 31 oktober t.e.m. zondag 3 november
Tuin CC Scharpoord

Donderdag: 14 – 18 uur
Vrijdag t.e.m. zondag: 10 – 18 uur

De Mallemolen is een volledig uit hout gemaakte carrousel met dieren, waarop tien kinderen tegelijk kunnen plaatsnemen voor een aantal rondjes onvervalst draaimolenplezier. Tot de ouders moe zijn, want zij doen deze volledig energieneutrale manège draaien.

Het Fort. Drie oude kasten uitgebouwd en onderling verbonden tot een waar fort met smalle doorgangen en hoge uitkijk-torens. Een uitdaging om te verkennen voor de kleintjes, een echt kasteel voor de oudere ridders en prinsessen.

Gratis

Animatie DE WONDERE WOONWAGEN

Donderdag 31 oktober t.e.m. zondag 3 november
Tuin CC Scharpoord

Donderdag & vrijdag : 14 – 18 uur (duur 10 min.)
Zaterdag & zondag: 13.30 – 18 uur (duur 10 min.)

Hou je van boeken, verhalen en sprookjes?
Kom binnen in onze woonwagen. Wij lezen graag jouw favoriete verhaaltje voor. Een voorleesmomentje voor jou alleen. Broer of zus mogen natuurlijk ook mee, als jij dat ok vindt. Wij vertellen je de mooiste verhalen; gekke, zotte, leuke en lieve verhaaltjes... Jij kiest. Zet je oortjes en hartje open en ga met ons mee naar de wondere wereld van de woonwagen.

Max. 3 personen

1 spruitje

Workshop DE BOOMKUNSTENAAR

Donderdag 31 oktober t.e.m. zondag 3 november
Tuin CC Scharpoord

Donderdag & vrijdag: 14 – 18 uur
Zaterdag & zondag: 13.30 – 18 uur

Ken je de Boomkunstenaar? Hij bouwt sculpturen met snoeihout. Samen maken we installaties die mensen in vervoering zullen brengen. Een beetje voeding voor de ziel.

Wij willen graag een grote sculptuur in de tuin van CC Scharpoord als blijvende herinnering aan ons Spruitenfestival. Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig! We maken samen één mooie installatie met twijgen en takken die op het festival als decoratie kan blijven staan. Hier kunnen kinderen en hun ouders meehelpen om deze installatie levend te maken en op te bouwen en te vlechten onder professionele begeleiding.

Gratis

Film PACHAMAMA (6+)

Donderdag 31 oktober
Schouwburg CC Scharpoord

13.45 uur (duur 70 min.)

In het hartje van het Andesgebergte woont de 10-jarige Tepulpaï. Voor zo’n kleine jongen heeft hij al grote dromen, ook al vinden de dorpelingen hem nog te kinderachtig. Wanneer het gouden Pachamama beeldje wordt gestolen door de Inca’s, is Tepulpaï vastbesloten om de heilige schat terug te brengen. Daarmee haalt hij zich de woede van de Grote Inca op de hals. Samen met zijn vriendinnetje Naïra en haar koddige lama gaat hij op pad, met een condor als gids.

2 spruitjes

Toneel DISNEY ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS (6+) - Cools & Zoon

Donderdag 31 oktober
Schouwburg CC Scharpoord

15.30 uur (duur 60 min.)

Heel wat grote artiesten leenden hun stem aan Disney-songs. ‘t Werd dus hoog tijd dat ook Frank Cools dat deed, samen met zijn zoon Leonard. 

Ze zullen er allemaal bij zijn: Sneeuwwitje, Pinoccio, de Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest, de Aristokatten, Assepoester, Bambi, Aladdin, Pocahontas, de Leeuwenkoning, Tarzan,… en Micky Mouse natuurlijk. Mary Poppins wou er nog wel een laagje suiker bovenop doen, maar Cools & Zoon doen het zonder toegevoegde suiker. Disney… dat is al zoet genoeg!

Ga zitten (of staan) voor een heerlijk liedjesprogramma.
Het wordt supercalifragilisticexpialidocious!

€ 8 / € 6 KH Uitpas, -12 jaar, BILL, groepen +10 pers. (incl. 1 gratis film)

Klik hier voor tickets

Film THE GOONIES (10+)

Donderdag 31 oktober
Schouwburg CC Scharpoord

17 uur (duur 120 min.)

Tijd voor jeugdsentiment met The Goonies! Uit de verbeelding van Steven Spielberg duiken de Goonies op, een bende jonge helden, in een roekeloze speurtocht die hun wildste dromen overtreft!

Een mysterieuze schatkaart brengt hen in een spectaculaire ondergrondse wereld van kronkelende gangen, buitensporige boobytraps en een lang verloren piratenschip vol met gouden dubloenen. De kornuiten trachten één stap voor te blijven op een familie stuntelende slechteriken en een zachtaardig monster met een gezicht waar alleen een moeder van kan houden. Een klassiek familieavontuur vol piraterij van begin tot eind. Een filmschat vol adembenemende actie, verbluffende effecten en duizend-bommen-en-granaten sensaties!

2 spruitjes

Film CINÉ MARTIKO

Donderdag 31 oktober
Tuin CC Scharpoord

14 – 18 uur

Stap binnen in een voormalige marktwagen voor enkele mooie internationale kortfilms. In een mobiele cinema met 20 rode klapstoeltjes kunnen ouders én kinderen op een originele, intieme manier een verrassend filmprogramma ontdekken. Deze creaties zijn kwalitatieve pareltjes en hapklare kunstwerkjes die vaak te weinig toonmomenten krijgen. We brengen de wereld van de kortfilm tot bij het publiek op een originele en intieme manier.

1 spruitje

Workshop CINÉ CONFITUUR (5+)

Donderdag 31 oktober
Tuin CC Scharpoord

14 – 18 uur

Twee creatieve atelierbegeleiders sporen de spruiten aan om zelf aan de slag te gaan en een kort filmfragment te tekenen. Aan de hand van een getekende filmstrook, een pot confituur en een platenspeler brengen ze deze tekening tot leven.

1 spruitje

Toneel DOWN TIGER DOWN (6+) - Audrey Dero

Vrijdag 1 november
Schouwburg CC Scharpoord

14, 15.15 en 16.30 uur (duur 35 min.)

Audrey is jarig! Ze nodigt je uit op haar verjaardagsfeestje om samen een wortelcake te bakken en gezellig te delen. Haar grootste angst, Tiger, komt ook.

Een ludiek pareltje over hoe je je angsten tot vriend maakt. Of hoe een gevaarlijke tijger uiteindelijk ook maar gewoon een lief poesje blijkt.

Audrey maakt heerlijk opgewekt objecttheater. We kennen haar van het bibliotheekavontuur Verloren en de wonderlijke Hip Hip Hip Cabine. In haar nieuwe creatie Down Tiger Down, zit je als publiek gezellig rond de eettafel en geniet je van een kort spektakel vol visuele verrassingen. Zeker genieten voor jonge kinderen!

Bestel tijdig je ticket want... max. 26 personen per voorstelling

€ 8 / € 6 KH Uitpas, -12 jaar, BILL, groepen +10 pers.

Klik hier voor tickets voor de voorstelling om 14 uur

Klik hier voor tickets voor de voorstelling om 15.15 uur

Klik hier voor tickets voor de voorstelling om 16.30 uur

Prachtvertelling HET MEISJE DAT EEN VOGEL WERD (4+) - Sassafras De Bruyn

Vrijdag 1 november
Tuin CC Scharpoord

14, 14.45, 16 en 17.20 uur (duur 20 min.)

Het verhaal van een meisje dat een vogel werd. Het was niet gepland, en het was al zeker niet mogelijk, maar het gebeurde toch. Een beeldende vertelling over een dorp dat beroerd wordt door een raadselachtige transformatie. Tekst en live tekeningen door illustratrice Sassafras De Bruyn, algemeen bekend van ‘Iedereen beroemd’.
Een prachtig mooi en ontroerend mini theater!

Max. 20 personen per voorstelling

2 spruitjes (op voorhand reserveren)

Tickets voorstelling 14 uur

Tickets voorstelling 14.45 uur

Tickets voorstelling 16 uur

Tickets voorstelling 17.20 uur

Workshop POEPDRUKKEN (6+)

Vrijdag 1 november
Tuin CC Scharpoord

14 – 18 uur

Laat de kunstenaar in je los in dit creatief atelier. Kinderen leren de technieken van doordruk. Aan de hand van dunne mousse leren ze afbeeldingen onderverdelen in drie verschillende kleuren.

Met 3 kleuren en een plexiplaat, waarbij ze hun zitvlak als drukpers gebruiken, komen ze tot geweldig verrassende kunstwerkjes.

1 spruitje

Animatie KNOL D’AMOUR: EEN ODE AAN DE AARDAPPEL (4+) - Superhallo

Zaterdag 2 en zondag 3 november
Tuin CC Scharpoord

13.30 – 15.30 uur & 16.15 – 18 uur

Superhallo maakt zintuigelijke installaties en mini-voorstellingen die de bezoeker uitnodigen voor een persoonlijk avontuur. Vorig jaar waren ze bij ons op bezoek als DJ Frietmachien.
Knol d’Amour is een wonderlijke interactieve installatie waarin de aardappel de hoofdrol speelt. Laat je verleiden door zelf een aardappel te schillen en aan de Knol te schenken. Dan begint een fantasierijk avontuur in beeld, geluid, geur en smaak. Je volgt jouw aardappel langs kijkdozen, ingenieuze machines en een laboratorium, met als hoogtepunt het weerzien met je eigen aardappel.
Knol d’Amour opent een verborgen wereld waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar een aardappel kijkt.

1 spruitje

Animatie DE TRAAGSTE BRIEF (5+) - La vie en prose

Zaterdag 2 november
Tuin CC Scharpoord

13.30 – 15 uur en 15.30 – 18 uur

Verstuur eens een brief.
Naar je moeder over dat nieuw lief.
Naar je vader over die ene keer.
Naar een toevallige passant.
Of gewoon naar jezelf.

De typiste parkeert zich waar het ook kan en tikt met een gezonde portie curiositeit - à la minute - je brief uit. Met haar jeukende vingers in aanslag laat ze woorden rijkelijk vloeien op het blijmakend ritme van haar trouwe vriend, de typemachine. Zomerbrieven, kerstgroetjes, hartjes onder riemen, een simpele ‘hey en hallo’, een brief aan Sinterklaas of de Burgemeester,… Geen woord is haar teveel, integendeel! Een aanrader om eindelijk die brief te schrijven die je al zo lang wil versturen!
Een leuke tip voor de wat rijpere spruiten.

1 spruitje

Animatie SLAPSTICK - Productions en zonen

Zaterdag 2 en zondag 3 november
Tuin CC Scharpoord

14 – 18 uur

Gezocht! Vers acteertalent (m/v tussen 2 en 99 jaar) om mee te spelen in je eigen slapstickfilm. Ervaring niet vereist.

Enige voorliefde voor bananenschillen, slagroomtaarten en piano’s op de tenen krijgen is een voordeel. De acteurs van Productions en zonen lopen rond op ons Spruitenfestival en maken je warm om kleine filmpjes in te blikken. Vele kleintjes maken één groot en voor je het weet hebben we een leuke film over ons festival. Hoe leuk zou dat zijn? Superleuk!!

Gratis

Toneel BOKS (1,5 - 5JR) - Theater De Spiegel

Zaterdag 2 november
Schouwburg CC Scharpoord

14 en 16 uur (duur 40 min.)

Een fysieke danstheatervoorstelling met een origineel gecomponeerde soundscape die live gecreëerd wordt, over een zoektocht naar de ander en samenzijn. Twee personen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine ruimte, een box. Er is verwarring, angst en onwennigheid. Nog een ontdekking, ook zij zijn hier niet alleen, er loopt nog iemand buiten. Wie zou dat zijn? Ze ontdekken elkaar, groeien naar elkaar toe met de nodige spanningen, botsingen, strelingen en emoties. Onwennig gewoel ontaardt in gelach en aanstekelijk amusement.

Max. 70 personen per voorstelling
€ 9 / € 6 KH Uitpas, -12 jaar, BILL, groepen +10 pers.

Klik hier voor tickets voor de voorstelling om 14 uur

Klik hier voor tickets voor de voorstelling om 16 uur

Animatie DÖNER KLEIBÄB

Zondag 3 november
Tuin CC Scharpoord

13.30 – 15 uur en 15.30 – 18 uur

Serdi en zijn broer serveren reepjes klei recht van de grote homp, waar je lustig mee kunt kliederen, al dan niet met looksaus. Eens je boetseerwerk klaar is, gaat het voor een kleine afbaksessie weer de spies op, waar alle kleikunstwerken samengeplakt worden tot één gesammtkunstwerk, een heuse toren van kebabel.

1 spruitje

Spektakel MURMUR (4+) - Grensgeval i.s.m. Aifoon

Zondag 3 november
Schouwburg CC Scharpoord

14 en 16.30 uur

Na de succesvolle familievoorstelling  ‘Plock!’ kropen de makers opnieuw in de studio. Resultaat: aanstekelijk nieuw circus- en geluidstheater voor alle zintuigen!
Murmur gaat over de (on)mogelijke grenzen tussen mens, natuur en ding. Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische, bewegende geluidscompositie. Plots beginnen de rugzakken van het publiek te zoemen en wordt alles en iedereen deel van een wervelwind van geluid. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist.

Max. 120 personen per voorstelling
€ 9 / € 6 KH Uitpas, -12 jaar, BILL, groepen +10 pers.

Klik hier voor tickets voor de voorstelling om 14 uur

Klik hier voor tickets voor de voorstelling om 16.30 uur