Knokke-Heist bezoeken als toerist?

27e Sculpture Link Knokke-Heist
Tentoonstelling

Een frappante 27ste Sculpture Link Knokke-Heist 2020

Antoine Leclercq speelt met de dualiteit tussen de massieve kant van de brute materie, (in dit geval Cortenstaal), en de onverwachte flexibiliteit van de beeldende kunst van het smeedwerk. Een belangrijk aspect van het Cortenstaal is dat het een zelfgepatineerd staal is met een geforceerde oppervlakte corrosie dat vaak buitenshuis wordt gebruikt vanwege zijn prachtige roestkleurige patina en zijn weerstand tegen de weersomstandigheden. Gepassioneerd door tuinen en grote open ruimtes, behoort Antoine tot een verfijnde school die elke vorm van onnodige versieringen de rug toekeert.
De kunstenaar geeft de voorkeur aan eenvoudige essentie¨le vormen, met de wens een bepaalde visie te onthullen van de pure, bijna heilige schoonheid van de objecten.
Gei¨nspireerd door de natuur neigen zijn werken naar abstractie, terwijl ze vertrouwd, sensueel, en organisch blijven. De bewegende sculpturen sieren onze tuinen, als heel mooie leestekens, een puntje op de “i”, een ornament rond de hals van een mooie vrouw. Ze zorgen voor een hernieuwd perspectief van een plaats of een ruimte en nemen deel aan een subtiele dialoog met hun omgeving.

De wandeling (of fietstocht) loopt over de zeedijk vanuit Het Zoute richting Heist-West en eindigt aan het CC Scharpoord, waar van 8 t.e.m. 16 augustus de 45ste editie van Art Nocturne Knocke plaatsvindt.

Meer info: https://www.sculpturelink.be/nl.html

Verder lezen
Wanneer
-
Waar

Zeedijk - Scharpoord Park
Groenplein

8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Art Promotion Tuteleers

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter