Knokke-Heist bezoeken als toerist?

AFGELAST The Big Drop-out / Hof Van Eede
Theatervoorstelling

Tickets zijn enkel telefonisch (T 050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen.
Op die manier kunnen we alles op een veilige manier indelen. Online verkoop is momenteel niet mogelijk omwille van organisatorische redenen.

Wat als je er nu eens gewoon mee zou stoppen? Je werk, het geregelde leven, datgene waar je goed in bent, datgene wat jou bepaalt. Je laat alles vallen, jezelf incluis, in dat zwarte gat.
Er is iets fascinerends aan mensen die ‘eruit’ stappen, die ‘ermee’ stoppen. Het zijn verzakers. Wij houden van dat woord, ‘verzaken’: het maakt van iets-niet-doen een daad, tragisch én heroïsch. Stilstaan in de stroom vergt het vermogen om weerstand te leveren. Stilstand kan dus een vorm van opstand zijn. Of is dat enkel het romantische verhaal dat we onszelf vertellen?

In ‘The Big Drop-Out’ stelt Hof van Eede de vraag waarom die droom zo verleidelijk is: de hut in het woud, het verlangen naar een eiland, naar afzondering, ver weg van de drukte en de moderniteit. Is stoppen een zwaktebod of een verzetsdaad? En wat als een groep toneelspelers beslist heeft om geen toneel meer te spelen?
“Als uitgepuurde parabel - zonder nadrukkelijk te verwijzen naar de klimaatcrisis - is het een krachtig stuk. Je blijft geboeid door de prikkelende tekst, filosofische humor en het spelplezier.” De Standaard

Tekst: Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede
Spel: Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Anna Vercammen, Mitch Van Landeghem en Bas Vanderschoot
Coproductie: De Grote Post

In samenwerking met CAMPO
Met de steun van de Vlaamse Overheid en het Vlaams Fonds voor de Letteren

Verder lezen
Wanneer
20 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 16
€ 13 KH Uitpas, EYCA, groepen +10 pers
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter