Knokke-Heist bezoeken als toerist?

AFGELAST - Zondagbabbel met Marc Tritsmans
Lezing of congres

Marc Tritsmans (°1959) debuteerde in 1992 als dichter met De wetten van de zwaartekracht. In oktober 2020 verscheen zijn dertiende bundel Alles is hier nog.

In 2011 won hij de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel met Studie van de schaduw. Zowel in 2010 als 2019 won hij de Melopee poëzieprijs voor het meest beklijvende, oorspronkelijk Nederlandstalige gedicht verschenen in een literair tijdschrift. Zijn vorige bundel Het zingen van de wereld (2017) werd in het Afrikaans vertaald en verscheen in 2019 in Zuid-Afrika als Die singende wêreld.

Hij publiceert regelmatig gedichten in Het Liegend Konijn, Hollands Maandblad en Poëziekrant.

De thematiek van Marc Tritsmans is zeer ruim en divers, maar de natuur is zonder twijfel één van zijn passies en vormt de duidelijke rode draad doorheen zijn hele oeuvre. Niet toevallig dus is hij ook al meer dan 30 jaar actief als milieu- en duurzaamheidsambtenaar bij een lokaal bestuur in het Antwerpse.

In oktober en december 2020 verschenen overigens twee bij elkaar horende reeksen van in totaal 25 gedichten (in Het Liegend Konijn en Poëziekrant) die de staat van natuur en wereld op zeer persoonlijke en kritische wijze doorlichten en daardoor ook sterk aansluiten bij de actualiteit.

Recensent Jooris Van Hulle gaat in gesprek met deze gepassioneerde én geëngageerde dichter. Vooraf inschrijven op cc.ticket@knokke-heist.be of T 050 630 430

Bibliotheek Scharpoord Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist T 050 630 400 bibliotheek@knokke-heist.be

Verder lezen
Wanneer
10 tot 12 uur
Waar

Hoofdbibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter