Knokke-Heist bezoeken als toerist?

BRAFA in the galleries Knokke-Heist - 6 & 7 FEB
Tentoonstelling
Opendeurdag

BRAFA in the galleries
Of BRAFA 2021 in 126 tentoonstellingen over de hele wereld
In Brussel, Londen, Parijs, Genève, Amsterdam, Milaan, Moskou, New York en … Knokke-Heist!

Omdat het niet mogelijk is om in januari de gebruikelijke editie van BRAFA in Tour & Taxis te organiseren, hebben de verantwoordelijken voor BRAFA besloten om een alternatieve editie op poten te zetten die aan de huidige specifieke situatie is aangepast. Bijgevolg hebben ze de galeries die zich voor de editie van 2021 hadden aangemeld, voorgesteld om in hun eigen galeries minitentoonstellingen in te richten op basis van werken die reeds voor BRAFA geselecteerd waren. Voor hen de uitgelezen kans om met hun klanten in contact te blijven zodat deze hun passie voor kunst kunnen botvieren en nieuwe werken en kunstvoorwerpen kunnen ontdekken.

Zoals Harold t’Kint de Roodenbeke, Voorzitter van BRAFA, opmerkt: ‘Veel kunstbeurzen werden dit jaar geannuleerd en een groot deel daarvan is overgeschakeld op alternatieve online edities. Maar het is duidelijk dat al deze online varianten nooit de emotie en het plezier van een fysieke editie konden nabootsen. We zijn momenteel zelfs getuige van een vorm van ‘digitale vermoeidheid’, zowel bij verzamelaars als galeriehouders. De originaliteit van onze aanpak ligt in het feit dat de tentoonstellingen in galeries de kern van ons systeem vormen. Onze website vormt een aanvulling met praktische informatie, een brede selectie aan werken en kunstvoorwerpen, zeer persoonlijke filmpjes van onze exposanten … Het gaat ook om een pure steunactie voor onze galeries omdat we geen deelnamekosten aan hen rekenen: de operatie wordt gefinancierd met eigen middelen van BRAFA inclusief een bijdrage van onze sponsor Delen Private Bank die ik terloops van harte wil bedanken.’

Het concept sprak blijkbaar aan want 126 galeries reageerden positief op de uitnodiging van BRAFA! Met als resultaat dus 126 mini-BRAFA’s die gezamenlijk worden gepresenteerd in een 13 landen (België, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Hongarije en zelfs Japan, de VS en Rusland) en een 37 steden (waaronder Brussel, Antwerpen, Gent, Parijs, Amsterdam, Londen, Genève, Milaan, Boedapest, Lissabon, New York, Moskou, enz.).

Met niet minder dan 11 deelnemende galeries wordt Knokke-Heist ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze editie:

Véronique Bamps - Kustlaan 163 (exposeert bij Berko Fine Paintings)
Berko Fine Painting - Kustlaan 163
Baronian Xippas - Zeedijk 731
Boon Gallery - Kustlaan 197
Patrick De Brock Gallery - Zeedijk 758
Gokelaere & Robinson - Golvenstraat 6
Rodolphe Jansen - Zeedijk 736
Maruani Mercier - Kustlaan 90
Guy Pieters Gallery - Zeedijk 753
Samuel Vanhoegaerden Gallery - Zeedijk 720
Maurice Verbaet Gallery - Zeedijk 738

Verder lezen
Wanneer
-
11 tot 18 uur
Waar

Diverse locaties in Knokke-Heist
Diverse locaties

8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Brafa Art Fair

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter