Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Concert 'Hope is the thing with feathers' / Koren Kaleo, Thaleia & Gz Cantate 17 uur
Concert

Na een lange periode van (corona)stilte is het koor blij u opnieuw een groot concert te kunnen aanbieden op zondag 25 juni 2023 om 17.00 u in de St.-Niklaaskerk te Westkapelle (Knokke-Heist).

Jullie herinneren zich wellicht nog de vorige grote uitvoeringen zoals het Requiem van Fauré, het “Petite Messe Solennelle” van Rossini, de Zigeuner-liederen van Brahms, de prachtige Nelson Mass van Haydn, en het laatste concert met verschillende liederen van de hedendaagse componisten Jenkins en Sisak.

Dit keer gaat het koor voor een samenwerking met het Gemengd Zangkoor Cantate uit St.-Kruis-Brugge, onder leiding van dezelfde dirigent Adriaan Debbaut. Samen brengen zij, onder de titel: “Hope is the thing with feathers”, een variatie aan liederen rond de 3 sleutelwoorden GELOOF, HOOP en LIEFDE.

De LIEFDE krijgt kleur met liederen uit het bekende werk ”Balletti” van de Italiaanse componist uit de late renaissance en vroege barok Giovanni Gastoldi. GELOOF wordt weergegeven in een selectie religieuze liederen van o.a. G. Arch. Voor het thema HOOP werd gekozen voor liederen van de hedendaagse Amerikaanse componist Christopher Tin. Lynn Leterme zal de koren begeleiden op piano.

Als intermezzo zorgt Sarah Meire, dochter van een koorlid, voor een aangename afwisseling met muziek geschreven voor harp.

Tickets voor dit concert op zondag 25 juni 2023 om 17.00 u in de St.-Niklaaskerk te Westkapelle (Knokke-Heist) kunnen online aangekocht worden, telefonisch 050 630 430 of aan de balie van Scharpoord in Knokke-Heist, voor de prijs van € 13 in voorverkoop en € 15 aan de deur.

Blijf na het concert gerust nog wat napraten, want er is ook een drankje inbegrepen!

Het concert wordt twee maal uitgevoerd. Wie er op zondag 25 juni 2023 niet kan bij zijn in Knokke-Heist, kan het koor ook komen beluisteren op zaterdag 17 juni 2023 om 20.00 u in de St-Thomas van Kantelbergkerk te Male (Sint Kruis Brugge). Voor dit concert gebeurt de kaartenverkoop via de website van het Gemengd Zangkoor Cantate uit St.-Kruis-Brugge: https://gemengdzangkoorcantate.be/contact/

Verder lezen
Wanneer
17 uur
Waar

Sint-Niklaaskerk Westkapelle
Dorpsstraat 79/A
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 15
€ 13 voorverkoop
Organisatie
Koor Kaleo

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter