Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Digitale zondagbabbel met Gaea Schoeters
Zondagbabbels
Lezing of congres

Gaea Schoeters (°1976) is journalist, scenarist, librettist en auteur. Ze debuteerde met het reisverhaal MMM, Meisjes, Moslims & Motoren. Later volgden de romans Diggers, De kunst van het vallen en Zonder Titel#1. Voor opera en (muziek)theater schreef ze onder andere Het Kanaal, Private View, Usher en An Archive of Love. In 2020 verschenen van haar de poëzievertaling Tiresias (Kate Tempest) en Het Einde, een interviewreeks met schrijvers over de dood. In het najaar volgden haar nieuwe roman Trofee en de poëzieperformance Holle Haven. Met Gerda Dendooven werkt ze aan Niets: de daarbij horende voorstelling met het Goeyvaerts Trio gaat in februari in première. Ook de opera’s Usher en Private View zijn in 2021 (opnieuw) te zien in Opera Vlaanderen.

Al haar werk situeert zich op het snijvlak tussen vormexperiment en maatschappelijk engagement. Ze werkt nog steeds als freelance-journalist voor De Standaard, en is een veelgevraagd columnist en essayist in diverse kranten en literaire tijdschriften. Daarnaast schopt ze graag tegen de schenen van de wereld, maar altijd liefdevol.

Recensent Jooris Van Hulle gaat in gesprek met deze veelzijdige en boeiende auteur.

Inschrijven hoeft niet. Klik zondag 7 maart om 10 uur op onderstaande link en je volgt het interview alsof je op de eerste rij zat.

https://vimeo.com/event/700828/49a7a292a2

Verder lezen
Wanneer
10 uur
Waar

Hoofdbibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter