Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Een Jihad van Liefde / Amara Rata, Rashif El Kaoui, Hans Van Cauwenberghe - 30 okt

DO 29 OKT. - 13.45 uur VR 30 OKT. - 10 uur

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maken een theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck).
Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.
De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen, de lezers van ‘Een Jihad van Liefde’ raakten nog meer ontroerd.
De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

Spel en tekstbewerking:
Rashif El Kaoui, Amara Reta
Regie en tekstbewerking:
Hans Van Cauwenberghe

Verder lezen
Wanneer
10 tot 11 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 1

Organisatie
Cultuurcentrum Schoolprogrammatie
Leeftijd
Jongeren vanaf 15 jaar (15+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter