Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Expo Sport Spel Spiegel
Tentoonstelling

SPORT SPEL SPIEGEL

Sporten en spelen in Knokke-Heist

Jumping of ezeltje rijden? Rally of billenkar? Tennis of Jokari? Golf, minigolf of crocket? Surfen, roeien of dobberen? Toeristen aan de kust hebben tijd om te sporten… en te spelen. Toeristensporten bepaalden zelfs voor een groot deel hoe onze badsteden er gingen uitzien. Op de sportterreinen werden grootse prestaties geleverd, terwijl op het strand het spel zich spiegelde aan de sport. Deze amusante tentoonstelling speelt met dat spel en die sport, die elkaar hier nu al meer dan een eeuw imiteren.

Ontdek wat een kolfslof is, verbind de juiste ballen met het juiste slaghout, verbaas je in de geschiedenis van de golfsport, het tennis en de paardensport en over welke goede wind de surfplanken naar onze stranden blies. Leer de grasmaaiers en caddies kennen, de ballenrapers en ontdek wat die dames met hun lange rokken deden tussen de schepen op het strand.

Een blik op, naast en achter het veld, waar de sport het spel spiegelde (en omgekeerd). En waar een stad zich rond zijn sportvelden kromde.

Praktische informatie

Van 26 juni 2022 tot en met 8 januari 2023

Maandag en dinsdag gesloten (Buiten de schoolvakanties)
Scholen en groepen op afspraak

Woensdag tot zondag
Doorlopend van 10 - 17 uur

Verder lezen
Wanneer
-
10 tot 17 uur
Waar

Knokke-Heist en omgeving
Knokke-Heist En Omgeving

8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Hey Knokke-Heist
Leeftijd
Vanaf peuterleeftijd (0+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter