Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Foto Knokke-Heist: Rankin - Dazed decades
Tentoonstelling

In 1991 verscheen het eerste nummer van het iconische mode- en cultuurblad Dazed & Confused, dat al meer dan drie decennia geldt als toonaangevend tijdschrift in de mode-industrie en wereldberoemd werd dankzij zijn visuele iconografie. Als oprichter en eerste fotoredacteur van Dazed & Confused zette Rankin de visuele toon waar het blad bekend om staat.

Sinds de verschijning van het eerste nummer bleef Dazed & Confused continu grenzen verleggen en de jongerencultuur vormgeven. Etnische minderheden en LGBTQIA+-modellen werden systematisch in de kijker gezet en tal van rijzende sterren sierden de cover van het tijdschrift. Wat Rankin deed was ongezien: hij democratiseerde de modefotografie en deed de grenzen tussen mode, muziek, film & cultuur vervagen. Rankins werk uit zijn tijd bij Dazed & Confused is als een manifest over hoe hij de wereld ziet; een politiek statement zonder woorden, met beelden.

In de tentoonstelling "Rankin: The Dazed Decades" wordt zijn onnavolgbare stijl en visie op fotografie onder de loep genomen. Rankins grensverleggende fotoarchief belicht niet alleen de maatschappelijke kwesties die in het blad aan bod kwamen, maar ook de sterren en bekende gezichten die de afgelopen dertig jaar de popcultuur domineerden.

Verder lezen
Wanneer
-
10 tot 18 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter