Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

FOTO KNOKKE-HEIST: Unknown Masterpieces & Maroesjka Lavigne
Tentoonstelling

UNKNOWN MASTERPIECES
Unknown Masterpieces toont het werk van 10 onbekende, nog onbeminde Belgische fotografen. Foto Knokke-Heist wil hiermee jong en iets minder jong fototalent naar buiten laten treden en hen op het spoor zetten naar een beloftevolle loopbaan. In deze vijfde editie ontdekt de bezoeker uiteenlopend fotowerk, van intieme portretten tot weidse landschappen, zorgvuldig gecureerd door Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen.

Naast deze 10 fotografen toont het Cultuurcentrum ook het werk van Maroesjka Lavigne, die na haar deelname aan Unknown Masterpieces in 2014 een indrukwekkend internationaal parcours aflegde.

MAROESJKA LAVIGNE
Someone, somewhere, sometime

Een delicaat palet van kleuren typeert het werk van Maroesjka Lavigne. Gefascineerd door landschappen die voortdurend veranderen en binnenkort wel eens dreigen te verdwijnen, ondernam zij lange reizen naar ongerepte plekken in Namibië, IJsland, Argentinië en de VS. Rijdend door de desolate, besneeuwde en bloeiende landschappen van de winter en de lente, ging zij op zoek naar een moment waarop kleur, licht en het onderwerp samensmolten tot een moment dat opviel. Altijd is zij geïnteresseerd in hoe mensen omgaan met de overweldigende intensiteit van de natuur en hoe deze relatie standhoudt. Dit levert verbluffend mooie foto's die teder zijn afgestemd op de omgeving en het onderwerp. Met ‘Someone, somewhere, sometime’ toont zij het Belgische publiek een overzicht van haar werk tot nu toe.

Maroesjka Lavigne (België, °1989) behaalde haar Master in Fotografie aan de Universiteit Gent. Haar werk was te zien in onder andere Foam Talent in Amsterdam, Robert Mann Gallery in New York, Galerie Hug in Parijs en Museum Dr. Guislain in Gent. Voor haar werk ontving zij onder andere de prijs Emerging Talent van Lensculture (2014), de Harry Penningsprijs in Eindhoven (2015) en de eerste plaats in de categorie Landschap bij de Sony World Photography Awards (2016).

MEET THE ARTISTS
Zin om één van de deelnemende fotografen te ontmoeten? Dat kan op volgende dagen telkens van 14 tot 18 uur.

ABDUL-VAHIT DUMAN: zondag 24 maart
FEMKE NEYT: zondag 31 maart
VALERIE NAESSENS: zondag 31 maart & zondag 28 april
KENNY ROS: zaterdag 6 april & zondag 14 april
MARGOT VERVUST: zaterdag 7 april
MAROESJKA LAVIGNE: zaterdag 13 april
ANAÏS GAMME: zondag 14 april
SYLVIA KONIOR: zondag 14 april & zondag 5 mei
JEF BEX: zaterdag 20 april & zondag 21 april
PHILIPPE DIGNEFFE: zaterdag 27 april & zondag 12 mei

Verder lezen
Wanneer
-
10 tot 19 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter