Knokke-Heist bezoeken als toerist?

GEANNULEERD Noetic / Cherkaoui/ Bausch
Dansvoorstelling

Voor deze voorstelling nemen we de bus naar de Opera Gent. Onze chauffeur wacht het publiek op aan de busparking van CC Scharpoord. De bus vertrekt stipt om 18u15 !

In Noetic onderzoekt Sidi Larbi Cherkaoui de instinctieve impuls, eigen aan de mens, om elk detail van zowel de innerlijke leefwereld als de uiterlijke kosmos in structuren te vatten én tegelijkertijd de wil om er steeds uit los te breken. De eindeloze, onzekere zoektocht naar wat er achter deze systemen schuilgaat, vertaalt de choreograaf naar schijnbaar mechanische patronen die voortdurend afgewisseld worden met zijn vloeiende en cyclische bewegingstaal. De melancholie die gepaard gaat met deze queeste komt ook tot uiting in Szymon Brzóska’s minimalistische muziek, die verrast door de inzet van oosterse instrumenten. De onstilbare zoektocht en de eeuwige beweging schuilen ook in het werk van de iconische choreografe Pina Bausch. “Dans, dans, anders zijn we verloren,” zo citeerde Bausch een jong meisje op een dorpsfeest in Griekenland, dat haar steeds opnieuw aanspoorde te dansen. De oorspronkelijke handeling van Le Sacre du printemps voert deze gedachte tot het uiterste: een meisje wordt uitgekozen om als een lenteoffer voor de goden te dansen tot de dood erop volgt.Igor Stravinsky zorgde met zijn explosieve compositie in 1913 voor een revolutionaire omwenteling in de muziekgeschiedenis, die het einde van de romantiek en het begin van het modernisme aankondigde. Pina Bausch creëerde op haar beurt met haar overweldigende versie van Le Sacre in 1975 een ijkpunt in de dansgeschiedenis: een universeel ontroerend en nooit geëvenaard meesterwerk.

choreografie Sidi Larbi Cherkaoui / muziek Szymon Brzóska / scenografie Antony Gormley kostuums Les Hommes licht David Stockholm / Le Sacre Du Printemps oorspronkelijke productie Tanztheater Wuppertal Pina Bausch / regie en choreografie Pina Bausch / muziek Igor Stravinsky scenografie en
kostuums Rolf Borzik medewerking Hans Pop / muzikale leiding Alejo Pérez
Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen

Inleidende les maandag 15 juni in CC Knokke-Heist van 10 tot 11.30 uur
(Vooraf inschrijven gewenst)
Docent: Hannelore Devaere

Verder lezen
Wanneer
18:15
Waar

Opera Ballet Vlaanderen
Schouwburgstraat 3
9000 Gent
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 55
€ 50 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Jongeren vanaf 15 jaar (15+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter